Fjällfararnas vita band, dag 35: Saltoluokta-Teusajaure, 49 km

Drömstart på dagen med frukostbuffé! Mindre drömmig fortsättning med söndertuggade skidglasögon. Det blev dock inget problem då det fanns nya att köpa på stationen.

Jag åkte sedan över sjön tillsammans med Peter som fotade. Han fick tolka bakom släden. På andra sidan vinkade vi hejdå och fortsatte västerut längs sjökanten. Denna sjö får man vara extremt försiktig på. Peak var så duktig att gå åt rätt håll även fast det saknades spår!

Vi har haft riktigt gråväder hela dagen, men som skönt var snöade det bara på morgonkvisten.

Framme i Stora sjöfallet besökte vi Naturum. Där blir alla som går vita eller gröna bandet bjudna på en våffla. Pratade en stund med personalen där innan vi fortsatte färden norrut.

Följde leden som går längs vägen till Satis. Kändes som att Peak mindes vägen som vi körde sist då han vid några tillfällen försökte svänga ut mot den. Snöbristen gjorde att man stundtals fick köra en bit utanför leden för att inte behöva köra på snöblandat grus.

Sjön Gágirjávri var täckt av stora isflak att köra slalom runt. Skönt att leden över sjön är ruskad. Det gick superbra att köra mellan den sjön sen och nästa sjö Teusajaure. Hundarna kämpade på bra! Föret var inte 100 procentigt bra. Men tillräckligt bra för att det skulle vara härligt! Sen väntade ca en mil sjökörning fram till Teusajaurestugan. Möttes av stugvärdarna Anita och Bengt. Såna härliga glädjespridare! Älskar dessa fjällmöten!

Vi kom fram vid 15 så fick en lugn och härlig eftermiddag och kväll. Hundarna ser verkligen ut att storälska att få sova inomhus!

Rulla till toppen