Fjällfararnas vita band, dag 40: 65 km Alanen Kilpisjärvi-Treriksröset-Árbujávri

Det är verkligen mysigt att sova med alla hundarna inne i tältet! Tror att dom tycker att det är lika mysigt som jag tycker att det är.

Vaknade till en kylig, men vacker morgon. Kändes skönt att veta att vi bara kunde glida på platt terräng fram till röset som vi bara har sjöar att åka på fram dit.

Jag kände mig så jäkla lycklig när vi körde fram över sjöarna. Kylan bet i kinderna. Men det var härligt som det var vindstilla. Kändes mest friskt.

Jag tänkte på färden så långt. Jag blir alldeles varm i hjärtat av tanken på vad hundarna presterat och deras utvecklingskurva som turhundar och på oss som ett team.

När vi närmade oss röset var det som attan entusiasm för det smittade av sig på hundarna och dom fick extra energi.

Kändes lite märkligt och overkligt när den gula klumpen väl dök upp. Svårt att fatta att vi efter 40 dagar kom fram hit. Stannade och tog några bilder innan vi vände tillbaka. Hundarna fick fira med Troll pölse som dom älskar.

Körde samma väg tillbaka till Keinovuopio och sen söderut. Tältade intill sjön Árbujávris södra ände. På norra änden fanns öppet vatten. Gick över sjön och hämtade vatten. Skönt att slippa smälta snö ikväll!

Rulla till toppen