Fjällfararnas vita band, dag 42

Vuoskojaure-Kurravaara 59 km

Kallaste natten på länge. Minus tjugo nånting. Men vi hade det varmt och skönt i tältet. Betydligt kyligare att krypa ut från det. Hann inte packa ihop allt innan snöfallet kom. Ett kraftigt snöfall. Men det gick bra. Fick vara snabb med att öppna och stänga pulkan för att inte få allt i den blött. 

Det är sällan som vi börjar dagen med att köra nedför. Men det fick vi göra idag. Ner mot Koojärvi. När jag kom ner till sjön var jag så jäkla kall trots mycket kläder. Fick för första gången sedan start plocka fram du byxorna. 

Ett gäng minusgrader och motvind kyler verkligen ned!

Efter Koojärvi väntade fler sjöar att köra på och där finns inget som skyddar mot vinden. Är så glad för alla varma kläder jag har med mig och idag använde jag även tuben från woolpower att dra över mig, den som jag i vanliga fall använder som liner i sovsäcken.

Mellan övre och nedre Voulossjön möttes jag av överraskningarnas överraskning i form av Anna och hennes vänner som mötte upp med bubbel, skratt, eld och god mat! Så jäkla trevligt! Sen kom Birgitta och gjorde oss sällskap också. Så himla trevligt!

Körde sen ner till Birgitta i Kurravaara där hundarna får bo som prinsar och prinsessor en en enorm hundgård med varma kojor. Dom såg ut att stortrivas!

Birgitta har så många spännande historier att berätta från dragvärlden!

Rulla till toppen