Lina är utnämnd till årets äventyrare 2020

Lina titeln årets kvinnliga äventyrare 2020 med motiveringen:

”För andra gången tilldelas Lina Hallebratt utmärkelsen Årets kvinnliga Äventyrare, efter att återigen skidat Fjällfararnas Vita band. Men äventyret var inte slut där. Vid Treriksröset vände Lina och skidade vidare söderut ner till Ritsem. Den totala sträckan för skidturen 2020 blev 175 mil. Lina är därmed den första Svensk som genomfört fem Fjällfararband. Fyra vita och ett grönt”

Mitt turår 2020 startade med #hundkajakcykelcirkusen’s färd från Stockholm till Istanbul för att där sjösätta och paddla mot Sverige. Tanken var att det skulle bli en paddeltur på ca 1,5 år. Turen fick pausas redan vid Grekland som jag kom dit samtidigt som pandemistängda landsgränser. På två dagar packade jag om förberedde för en tur längs vita bandet med Peak och Bounty. Som färden mellan Grövelsjön och Treriksröset var så fantastisk valde vi att fortsätta turen söderut igen till Ritsem. För att få ha kvar naturen som mitt vardagsrum så flyttade jag ut till en tältkåta på en udde i Storsjön och bodde i den över sommaren och hösten. Vandrade, plockade bär och svamp i mitt underbara Jämtland så mycket jag bara kunde. I november startade ett helt nytt typ av äventyr med husköp och jag fick lära känna några av Peaks huskykompisar som blev grunden för årets vintertur längs vita bandet. Ett stort tack till er alla som hjälpt mig rent handgripligen under resans gång och till er alla som peppat och stöttat mig när det känts tungt, speciellt efter överfallet! Utan er hade jag kunnat leva min dröm och vara ute på alla dessa turer! Ni är fantastiska!

Lina fick priset tillsammans med Erik Sander. läs mer hos Årets äventyrare.

Rulla till toppen