Nu är vi på gång på riktigt!

Sitter nu på ett jättemysigt kafé i Bodö, Kafka, med en tomatsoppa, hembakat bröd och en hemlagad iste. Tack för tipset maestro!

Bodö
i väntan på Maja i Bodö

Kom med färjan från Moskenes till Bodö 11.00. Efter två ganska jobbiga cykeldagar. Eller gårdagen var i vart fall tung, 93 km. Låter inte mycket men med nästan 50 kg packning är det tungt! Har träffat Maja idag, mys! I eftermiddag/kväll ska jag träffa en kvinna här i Bodö som har tre bouvierer, spännande. Har också varit en tur till Bodö dyreklinikk, var lite orolig för Vegas framtass. Men det var inget att oroa sig för var bara ett litet sår. Men hon ska få gå med en socka tills det är helt läkt. Har nu cyklat totalt 131 km. Packningen har redan minskat 6 kg i vikt, skickade just ett paketet hem med lite kläder och mitt liggunderlag. Som Vega vill dela är inte ett uppblåsbart med dun det bästa. Speciellt inte som det är dun i det… Nya skor har jag också köpt, ett par som torkar snabbare än de jag har. För ska jag ha fler dagar som gårdagen fungerar inte dem! Här kommer min logg för de första två dagarna, plus starten på denna:

Dag 1, 28 augusti.
Kom iväg lite efter 16.00. (Var på jobb fram till 15.00, skulle sen packa det sista och fästa allt på cykeln). Vädret var egentligen fint, bortsett från stundvis ganska stark vind. Tyvärr från fel riktning. Vi hade den mest mot oss.
Vi följde E10 västerut och vek sedan av på riksväg 815. Vi slog läger efter ca 38 km på en plats som hette Dal.
                             
När tältet väl var uppslaget, inte det lättaste när vinden är så stark (därför vi var tvungna att stanna, kasten var så starka att jag var rädd att cykeln skulle välta). Lagade jag middag, Vega var också glad för att få äta. Hon har varit så duktig idag!
Mina fantastiska arbetskamrater skickade med ett kort och en gåva, och ja jag erkänner, tårarna kom när jag läste det i tältet.
Snart blir packningen lättare! Har lagt ut allt som jag inte kommer behöva under resan men som jag ännu inte hunnit posta. Det är det första jag ska göra när jag kommer till Bodö. Förhoppningsvis är jag framme där på tisdag. Då ska jag möta upp Maja, kul!
Just det ja, jag blev stoppad av en bil med CZ på nummerplåten, de ville fota mig och Vega 🙂
Nammatj 2, tältliv, cykeltur, långtur med hund, cykelkärra för hund
 Första lägerplatsen i Dal.
Dag 2, 29 augusti.
Har varit svårt att sova helt sammanhängande, det har varit stark vind i natt. Någon gång under natten började regnet att fullkomligt ÖSA ner. Och det regnet höll i sig hela dagen, och motvind i tillägg. Härligt piskande i ansiktet, allt av det jag hade på mig är genomvått.
Fick gå och leda cykeln uppför en LÅNG och BRANT backe innan Leknes, jäklar alltså! Tog på krafterna! Både jag och Vega är jättetrötta nu när tältet äntligen är uppslaget. Vi har cyklat hela 93 km idag. Lite för långt egentligen, kommer inte göra det fler gånger. I alla fall inte om terrängen är sådan. Men vi kom fram till färjeläget i Moskenes!
Men vilken vacker tur, trots 10 timmar med regn! De två sista timmarna hade vi uppehåll, uppskattat! 12 timmar på cykel blev det idag! Vega har fått sitta i kärran jättemycket och i tillägg har hon sprungit lös i totalt 5 km.
Två tunnlar har vi cyklat igenom, den första 1783 m och den andra 400, vi skulle egentligen också igenom en 1600 m lång tunnel, men den kunde vi cykla runt.
Hände en liten incident idag, det är så galet mycket får längs vägen. Spännande tyckte Vega som bestämde sig för att hoppa efter ett. Hon satt fast i springern som utlöstes. Och smällde samtidigt till henne på rumpan, hon blev så förvånad av smällen att hon bara satte sig ner. Resten av fåren vi mötte ignorerade hon bara! Hur jag kunde hålla mig kvar på cykeln utan att tippa vet jag däremot inte.
Nu ska jag sova, skönt!
Nammatj 2, tältliv, cykeltur, långtur med hund, cykelkärra för hund
 Andra lägerplatsen, inte den vackraste men men..
Dag 3, 30 augusti.
Blev väckt klockan 05.20 av en geting som flugit ner i min sovsäck. Den stack mig på låret och fy katten vad ont det gjorde!
Vega tyckte visst inte att hennes plats i tältet var lika bra som min. Hon lade sig istället högst upp på mitt liggunderlag på flärpen som är högst upp på sovsäcken plus lite nere i sovsäcken. Mysigt tyckte Vega. Trångt tyckte Lina, men efter en så lång dag som vi hade igår hade hon allt gjort sig förtjänt av det!
Nammatj 2, tältliv, cykeltur, långtur med hund, cykelkärra för hund
 Vega vill inte riktigt lämna tältet.
Jag hade hoppats på internettillgång på färjan, som vi ändå skulle åka i 4 timmar, men inte. Vega var tvungen att ligga i en bur nere i gången. Det regnar idag igen så att sitta ute på däck kändes inte lockande.

Moskenes färjeläge

4 reaktioner på ”Nu är vi på gång på riktigt!”

  1. Hei Lina og Vega 🙂 Koselig å lese bloggen din. Bra å se at det går bra med dere begge to. Ønsker dere bare godvær videre. Du, hvis du er lei av å sykle, så kan du bare snu å komme tilbake til Lofoten 🙂 God tur videre. Hilsen Thorbjørg 🙂

  2. Hoppas du o Vega får bättre väder resten av turen. Var rädda om varandra, tänker på er.
    Kram mamma.

  3. Alltså Lina, du är så grym! Vad duktiga ni är!! 🙂 Jag ska hålla koll på dig tills du kommer hem! Saknar dig massor, ska bli så skönt att ha dig på hemmaplan 🙂 Lycka till resten av resan, kraam! Malin

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top