Dag 3-5, Bodö-Helgelandskysten

Dag 3.
Efter att ha ätit den delikata måltiden som alltså inte var tillagad på trangiakök i Bodö bestämde jag mig för att cykla vidare. Utanför caféet plockade jag iordning och om alla mina prylar. Så mycket bättre det blev nu med 4,5 kilo mindre! Sen fyllde jag vattenflaskorna och trampade bortåt på väg 80, till Löding där jag vek av på en liten väg som var rekommenderad för cyklister som ska till Saltstraumen. Massa cyklister har jag mött, Även blivit frånåkt av.. 😉 Det var i stort sett bara nedför, härligt! Vega har fått vilat hela dagen, så hon fick bara komma ut ur vagnen när hon gnällde. Då vet man att hon är nödig, bortsett från de gångerna är hon helt tyst där bak, man märker henne inte ens. Eller förresten jag tar tillbaka det, man märker henne i uppförsbackarna. Hon har nu fått det riktigt bra bak i vagnen. Det ny införskaffade liggunderlaget ligger hon på, plus några filtar, hon verkar ha det riktigt mysigt. Nu ska jag äta, blir vegetarisk bolognes och ris. Imorgon ska jag cykla tillsammans med Maja.
Hm, tappade visst tråden igen, det jag skulle skriva var att jag slagit läger utanför Godöynes ett par 100 meter från vägen, perfekt! 26 km från Bodö, så idag har jag alltså cyklat 26 + 12 km (12 inne i Bodö bla till dyreklinikken). Vega verkar redan bättre i tassen. Hon visar inte längre några tecken på ömhet.
Försökte hitta en sportsbutik idag som sålde reservdelar till cykel, en del på stänkskärmen fram har lossnat. Men det fanns ingen som gjorde det. Så dagens citat får bli: det du inte löser med ett visakort, löser du med sportstejp.
cykel med hundkärra
 så ser cykel och packning ut
Hilleberg Nammatj2
 utsikt mot havet och Bodö på andra sidan (okey syns inte här..) 
men en underbar solnedgång var det!
**************************************************************************************************
saltstraumsbruen
klippor
längs vägen

Dag 4
Det här måste jag erkänna känns riktigt konstigt, plocka fram mac:en mitt i lunchen. Har nu cyklat 18 km tillsammans med Maja. Riktigt trevligt och mycket lättare, Maja har tagit mina frontväskor och satt dem bak på sin cykel. Det är skillnad. Vega är mycket bättre i foten idag. Helt bra skulle man också kunna säga. Men hon får ändå vila, om än mot sin vilja.
Sitter nu på en helt galet vacker plats innan Valnes. Har cyklat över Åselidbrua, kan inte beskriva med ord hur vackert det är där. Tog dock inga bilder. Maja kan inte tacka dig nog för ditt sällskap idag och för att inte tala om chokladkakan, chokladen, mjölken och brunosten!
styrväska cykelMaja Kvikkstad
 Maja Kvikstad, tack för sällskapet!          

saltstraumenlunch på klippor

En stilla saltstraum

Dagens lunchpaus                      
längs vägen
Har nu slagit läger och ätit mat. 51 km har jag cyklat idag. Har lämnat Bodö Kommun och kommit till Gildeskål kommun, tältar längs en älv i Breivik.
Efter lunch idag var det tungt, riktigt tungt med en 10 km lång uppförsbacke. Men som alla vet, efter varje uppförsbacke väntar en nedförsbacke J Det har varit en jättevacker tur idag och vädret har varit på min sida. Uppehåll hela dagen och knappt någon vind. Vega har fått åka i vagnen hela dagen bortsett från den ovan nämnda ”mördarbacken”. Det har varit en varierande tur, rent natur och terrängmässigt. Har haft allt från kuperat, till långa uppförs- och nedförsbackar och däremellan långa fina raksträckor. Jag har cyklat uppe i ren fjällterräng och längs kusten samt fjordar. Så vackert! Det här är livet på en pinne och lycka på samma gång.
Just det, ska tillägga att Saltstaumen gjorde mig besviken än en gång. Har varit där en gång tidigare och inte heller då var den ström. Men men, någon gång kommer jag dit i rätt tid! 
********* ********* ********* ********* ********* ********* ********* ********* ********* ********* 
Dag 5.
berg, utsikt från tält
utsikt från nattens tältplats
Dagen började med en 10 km lång och härlig uppförsbacke.Jag börjar vara öm i låren.. Men det går bra efter att man cyklat en mil eller två! 
Har nu kommit till Örnes och sitter nu med en kopp varm choklad och en våffla med brunost i handen på Örnes hotell. Ska ta färjan härifrån till Vassdalsvik klockan 17.35. Terrängen har varit väldigt varierande idag. Den började som sagt med en låååång uppförsbacke, sen 5 km nedför. Därefter kuperat. För att sedan blir i stort sett helt plan. Det var väl framme vid Helgelandskysten 🙂 
Vega har varit väldigt pigg idag! Hon har sprungit vid sidan av nån kilometer vilket hon älskar. Gått vid sidan av uppför, men allra mest har hon fått åka. Växlingarna mellan att sitta i kärran och gå bredvid cykeln sitter nu klockrent! Likaså börjar cykeln vara mer balanserad. Får se hur länge vi fortsätter idag. 
48 kilometer har cyklats idag! Just nu känns det som jag skulle kunna fortsätta länge till.
5 km av de cyklade har varit genom tunnlar, men det har också gått bra! 
Vega jublade när jag kastade mina gamla gympadojjor, hon hotade med att hoppa av resan ifall jag inte gjorde det…
Norge är så vackert! <3

längs norsk väg

hundkärra, cykelkärra för hund, långtur med hund

cykla med hund, cykelkärra hund, Lina Hallebratt
 Så här trött ser man ut efter lååånga uppförsbackar
Helgelandskysten
Framme i Helgelandskysten efter den sitta 
tunneln som var 3,2 km lång.

 

3 kommentarer till “Dag 3-5, Bodö-Helgelandskysten”

 1. Hei igjen Lina, først vil jeg få takke for et veldig hyggelig møte og bekjentskap med deg..!!
  Virkelig artig å lese om turen din her på bloggen din – det føles som å ha vært med på samme turen, veldig fint og detaljert skrevet.
  Bare synd at tiden ble veldig knapp – det hadde vært veldig moro å guide deg rundt på steder i vårt nærmiljø – her på Engavågen & omegn – til steder som du ikke ser fra din sykkeltur langs veien.
  Takk for at jeg fikk lov til å følge deg på turen (gjennom denne 'bloggen') og tusen takk for laget.!
  Og skulle du noen gang komme tilbake på disse trakter – så er du hjertelig velkommen innom igjen. 🙂
  Ha en flott tur videre og lykke til, Lina og Vega.! Øivind

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *