Dag 19-21, Trondheim!

trött bouvierflickaDag 19,

den 15 september 2011

Passade på att ha lite sovmorgon i morse, få njuta av att ligga i en flera madrasser hög säng så länge som möjligt. Dessutom var vädret riktigt dåligt. Det blev förvisso inte bättre med dagen.
trött bouvierflicka 
trött bouvierflicka

trött bouvierflicka

trött bouvierflicka

Åh nej, måste jag kliva upp?!

trött bouvierflicka

trött bouvierflicka

Mina kläder som hängt på tork hela natten var fortfarande genomvåta. Vegas filtar hade däremot torkat. Hur som helst, när jag packat iordning cykel och kärra, fått på Vega strumpor och regndress begav vi oss ut i ovädret. Första stopp blev dyreklinikken, där fick jag bekräftat att Vegas fötter ser fina ut! Glädjande besked, vilket, till Vegas stora lycka, gjorde att hon fick gå bredvid cykeln i totalt några kilometer idag. På klinikken hade de inte fler par skor, men jag fick köpt hundmat. Maten var inte samma märke som jag brukar använda, men det skulle inte göra något enligt veterinären. Att de däremot inte hade några skor betydde att jag var tvungen att cykla tillbaka till centrum, vilket visade sig vara i onödan. Kan inte förstå varför alla djuraffärer envisas med att ha fodrade skor till hundar? De drar åt sig allt vatten, torkar aldrig och sitter mycket sämre än de som är helt enkla i cordura. Men som de inte hade några sådana skor fick jag helt enkelt köpa det som fanns. Den trevliga mannen på djuraffären gav mig en påse med ett kilo hundmat av det märke jag brukar använda! Så nu har Vega mat så at hon klarar sig hela vägen hem!
bouvier des flandres, hund, cykel, tur
 Vega trivdes bra på hotellet och ville inte kliva upp ur sängen i morse, hur motvillig hon såg ut för att gå ut genom dörren ska jag inte ens nämna. Men att sova inne gav både mig och Vega nya välbehövliga krafter.
Innan jag ens hunnit lämna Namsos hade jag cyklat 8 kilometer, trippmätaren stannade på 48 kilometer idag när jag slog läger. Har varit en ganska jobbig dag, många långa backar och sen Katia (ovädret) som jag nästan börjar tro har något personligen emot mig. Idag har hon varit lömsk. Först gett mig vind (självklart motvind) och regn (mycket regn), för att i nästa sekund slå över till fint väder. Men det bara för en minut eller så. Dagens väder kan alltså sammanfattas med regn hela tiden minus 6 minuter. Lovely!
cykel, packning, regn 
Regn, regn underbara regn…
Lina Hallebrtt
Lina Hallebratt 
Jag började cykla på rv17 mot Steinkjer, trafiken har varit hemsk idag. Bilarna i detta område håller inte ut när de kör om och tvekar inte att köra om mig när det kommer mötande bilar. Jag vek sen av på väg 715, det blir lite av en omväg till Trondheim, men vad gör väl det? Mitt mål är ju inte att komma dit så fort som möjligt utan att få se så mycket vackert som möjligt : ) Den sträcka jag hittills cyklat längs väg 715 har varit i vattnets tecken, då tänker jag inte på allt regn som kommit utan på allt vackert vatten jag sett. Alltså forsar, bäckar, vattenfall, ja vatten i alla möjliga tänkbara formationer!
löv på marken, höst
 Helt plötsligt var det höst.
osenFosen 
vattenfall, fosen 
vattenfall, fosen 
pannkaka, trangiakök, stormkök 
pannkaka, tur, trangiakök, stormkök 
Pannkaka perfekt för att bli på bra humör! 🙂
dag 20, den 16 september 2011
Kan ärligt säga att jag var lite besviken i morse när jag vaknade, prognosen hade lovat sol. Jag vaknade till hällregn. Det går alltid lite långsamt att packa ihop allt och få det på cykeln när det är sådant väder. Självklart hade jag motvind i tillägg. De första 18 kilometrarna var i stort sett bara uppför. Men det är sant som det är sagt, betydligt mer sant än efter regn kommer solsken, att efter en uppförsbacke väntar en nedförsbacke. Jag hade nästan bara nedför i 15 härliga kilometer. Det var så fantastiskt, forsen vid sidan av mig var helt vild. Känslan är helt obeskrivlig, jag kände mig så fri och så levande. Efter att ha kommit till Osen så fick jag cykla längs havet, vägen slingrade sig fram helt bredvid vattnet. Så vackert! Jag avslutade dagens cykeletapp med ett par kilometer brant uppför. Totalt cyklade jag 60 kilometer idag. Vädret har varit varierade, det var jättedåligt till att börja med, men blev bättre efter vart. Så imorgon hoppas jag att prognosen stämmer så att jag får lite sol! 
 Vega har inte velat åka så mycket vagn idag, vi har därför gått totalt 15 kilometer. Hon verkar nöjd med det.
klarar upp, vatten
regnbåge, sjö, vatten
strömmande vatten, sjö, fors 
sjö
sjö

osen
cykel, cykelkärra för hund, långtur med hund

vatten
Vega, spanar 
längs vägen
längs vägen

minivattenfall

tacomys i tält, tältliv, fredagslyx

Som det är fredag idag har jag lyxat lite. Jag åt tacos till middag. Det var gott : )
Har varit svårt med att få tag i dricksvatten, de senaste dagarnas regn har gjort att allt vatten i vattendragen är helt brunt. Spelar ingen roll om man tar från en fors eller från en liten bäck, lika brunt är det för det. Långt mellan samhällena är det dessutom.
Nu är jag så trött. Sitter i sovsäcken, det känns kallare i natt mot vad det gjort tidigare kvällar, ska krypa ner i den nu. Kommer helt säkert att somna bums. Vega sover redan.
vägskylt, brant nedför, lutning 7%
 Avslutade dagetappen med denna backe uppförs..
Dag 21, den 17 september 2011
I morse var jag och Vega uppe med tuppen. Vi brukar stå upp vid 8, men idag var vi uppe redan klockan 7. Att packa ihop lägret i regn börjar bli en vana, alltså fick vi göra det även denna morgon.
Dagen började minst sagt med en mjukstart, 2 härliga kilometer nedför! Men därefter väntade en över 20 kilometer lång uppförsbacke. Den fick Vega gå uppför själv. Viket hon såg ut att vara riktigt nöjd över. Att ligga stilla är inte helt Vegis melodi. Sen fick vi en något kuperad nedförskörning till Årnes.
vägskylt, brant nedför, 9% lutning
 Mjukstart 🙂

lagning cykeldator 
Det som gör mig absolut mest irriterad, om man bortser från den förbaskade motvinden som varit med mig i stort sett hela dagen, är när cykeln tippar. Med andra ord gjorde den det idag. I fallet gick sladden som går ner till hjulet från cykeldatorn sönder. Men med hjälp av tekniklektionerna jag hade i nian fick jag till det : ) skalade kabeln med tänderna (just den biten improviserade jag) för att sen vira ihop resterande bitar. Sen på med eltejp. Det bästa av allt, det fungerade!
Efter regn kommer solsken, och idag kom äntligen solen! Efter lunchtid blev hela himmelen blå. Det gjorde susen för humöret. Om man får klaga när man har sol så ska jag göra det, över vinden. Jag har verkligen fått kämpa idag. Uppför är det tungt som bara den, nedför får man ta i för kung och fosterland för att ens ta sig framåt. Efter Årnes väntade en 7 kilometer härligt lång backe. Vega verkade öm i en framtass så hon fick åka resten av etappen idag. 70 kilometer har jag förövrigt cyklat/gått idag. Inte långt kvar till Trondheim nu, om allt går som jag har tänkt är jag där imorgon!
I Årnes fick jag hjälp med att fixa mina bromsar, så nu fungerar de som dem ska igen. Där fick jag äntligen fylla på mobilen med pengar också. Så nu kan jag åter ringa.
Från det ena till det andra och sen tillbaka till solen igen, när solen kom fram möttes jag av en färgexplosion. All växtlighet på fjället lös upp i orange, rött och gult. Så vackert! Hösten är verkligen här nu.
1037 kilometer har jag cyklat totalt nu. Alltså har jag passerat 100-mila gränsen!
Vi har följt väg 715 hela dagen, började en bit innan Hofstad och har nu kommit till Hogsdalen.
Känns så bra att jag nu vet hur jag ska göra för att Vega ska äta. Sen ag började med smält smör äter hon allt det jag serverar! Sen vart Vega glad för jag stekte sveler till dessert idag. Något både jag och Vega älskar : )
längs vägen 
längs vägen
tältliv, hund, bouvier des flandres, somnar på matenpannkakstårta, tältliv, hund 
Sover lite på maten..
Dag 22,  den 18 september
Idag fick vi äntligen packa ihop tältet torrt! Vackert väder har vi haft hela dagen, men självklart har jag haft motvind.
Skönt att få cykla i sol, även om den resterande sträckan av 715 var ganska tungcyklad. Många långa uppförsbackar, men också några fina nedförsbackar.
När vi äntligen kom ut till Trondheimsfjorden vart vindarna tom varma. 
Jag tog färjan från Rörvik till Flakk, därifrån cyklade jag ca 15 km för att komma upp (nb! verkligen upp) till utsikten, Byåsen. Så nu är jag alltså i Trondheim!
65 kilometer cyklade jag totalt idag. 
skugga, hund cykel människa

Så ser vi ut i solsken! 😀

Trondheimsskylt
 Ett stort delmål!
utsikten, trondheim
Utsikten

2 reaktioner på ”Dag 19-21, Trondheim!”

 1. Hei igjen Lina, måte bare innom for å se til hvordan det går med deg på turen. Jeg har desverre vært bortreist en stund – så jeg har måttet lese så øyene er både store og våte. 🙂
  Veldig artig å se hvor langt du har kommet nå, men skikkelig ergelig at du har måttet slite deg igjennom så mye regn og dårlig vær på turen sørover.
  Jeg er skikkelig stolt av deg Lina – som har kommet så langt og klart deg meget bra – med tanke på både uhell og de bragder som du har gjennomgått.
  Tenker da også på de topp-turene du hadde på 'De Syv Søstre' – du er skikkelig rå, Lina.!!
  Jeg ønsker deg både bedre vær på turen videre og god tur videre på din ferd hjemover.
  Tenker ofte på deg.!

  Øivind.

 2. Måste vara skönt att ni kommit så mycket närmre målet……Sköt om Er på resten av turen också…
  Kram
  Eva o Arrie

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen