Sverigerunt, cykel: dag 2

Dag 2: Siikavuopio-Luongasjoki, 67 km.

I natt sov jag nästan ingenting, varför? Flera anledningar, att hitta en helt platt och fin tältplats är mycket lättare på snö till att börja med. Sen så har jag börjat läsa en bok som jag fått låna av Elin, Saras Nökkel av Tatiana De Rosnay. Väldigt bra bok, svår att lägga den i från sig.
Jag började därför inte trampa förrän klockan 11.00 idag. Vädret såg inte alls lovande ut, mörka moln vart man än tittade på himlen, förutom rakt ovanför mig 🙂 Hade tur och uppehåll de första timmarna. När jag trodde att jag skulle slippa skitväder resten av dagen också började det att hagla och blåsa. Det övergick sedan till snöfall och ännu mer blåst. Det riktigt piskade i ansiktet. Men som tur var höll det bara på så i en timme. Efter regn kommer solsken, idag stämde det ordspråket. Solen kom och värmde åter härligt 🙂
Innan man kommer till Karesuando får man cykla låååånga raksträckor. Det är dessutom platt och lättcyklat. Myrmark mestadels som alla var översvämmade. Många spännande fåglar finns i det här området. Men det jag fann mest spännande att titta på var en utter som simmade bara två meter ifrån mig. Jag stod på vägen och den simmade i vattnet. Mellan vägen och vattnet var det bara 50 cm 🙂
När jag kom till Karesuando svängde jag av på väg 99 som jag ska följa nu mer eller mindre hela vägen till Haparanda.

När solen skiner blir det varmt (lite iaf, mycket enligt vissa). Vega är ingen större supporter av värme, så fort det blir lite varmt vill hon genast hoppa in i kärran och åka istället. Hon verkar trivas bra där bak.

Under skidturen skrev jag ofta om de trevliga människorna jag mötte. Även nu när jag cyklar har jag haft turen att träffa sådana. Idag när jag skulle handla på affären i Karesuando träffade jag en man utanför butiken som jag började prata med. Han sponsrade mig med de varor jag behövde därifrån. Tack så mycket!
Gunnar och Kersti, tack för att ni fyllde på min mobil med pengar! Ni underlättar verkligen för mig, ni är för snälla! Ser fram emot att träffa er i sommar!

om det inte syns, det snöar..

 

10 reaktioner på ”Sverigerunt, cykel: dag 2”

 1. Heja på Lina o Vega! Vilken tur ni har som träffar så många snälla personer på vägen. Vägen såg verkligen rak ut. Kramar mamsen

 2. Vad glad jag är som har hittat din blogg! jag har suttit här länge nu och läst inlägg och är helt tagen! Vilken häftig resa du gör:) Vilken grej!

  Kommer att följa dig hädanefter.

  1. Tack, skiddelen var riktigt fin och jag hoppas på att få det lika bra på cykeln 🙂 Ingenting är så bra som att vara på tur!

 3. Hej Lina!
  Du är en äventyrare av första klass som förstår sig på att leva livet. Tälta och uppleva naturen närma inpå, ett för mig trevligt sätt.
  Jag cyklade 620 mil runt vårt land 2007, hoppas du får uppleva minst lika många trevliga händelser som jag. Skall med spänning följa dina fortsatta strapatser på bloggen. Lycka till!
  Långfärdscyklisten

  1. Tack för det!
   Ser fram emot att få se mer av vårt vackra land och träffa ännu fler fantastiska människor 🙂

 4. Hei Lina og Vega!
  En go klem til dere begge 🙂
  Hilsen Elin og resten av gjengen.
  PS: Legg deg og sov og spar på boka :))) Den er kjempegod.
  Trenger du flere bøker så får David kontakte meg :))
  Klem igjen

  1. Jag kunde tyvärr inte spara på boken, kunde inte slita mig så den tog slut allt för fort 😉 Men men, tack för det! Kanske gör så att jag skickar David så att jag har en bok tills jag kommer till någon secondhand butik eller något som har böcker till bra pris 🙂
   Du är för snäll! Kramar

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top