Sverigerunt, cykel dag: 1

Dag 1: Kilpsjärvi-Siikavuopio, 68 km.
Nu har vi (äntligen) kommit igång med cyklingen! Vi blev skjutsade från ett blåsigt, snöigt och kallt Tromsö igår till Kilpisjärvi (där vi slutade att skida). Så fort vi kom över gränsen blev vädret mer stabilt, trodde jag iaf. När jag skulle gå ur tältet i morse låg där ett par centimeter med nysnö. Kallt var det dessutom i natt. Tur att jag inte skickat hem ullunderställ och dunjacka. Med dem på så frös jag iallafall inte 🙂

Så här i början känns cykel med packning tung, men det kommer att bli lättare och lättare för var dag som går. Maten (och chokladen) kommer att minska och jag hoppas på att bli starkare. Jag vet inte vad allt väger tillsammans, men det är en del. Bara Vega och hennes mat väger ju nästan 40 kg tillsammans. Vega fick (inte bara därför) börja med att gå/springa vid sidan av cykeln de första 15 kilometerna. Det är bäst om hon är ”nöjd” när hon lägger sig i vagnen sen. Första dagen gick över förväntan, 68 kilometer på mycket snabbare tid mot vad jag räknat med. Okej, terrängen här är relativt platt, men ändå 🙂 En bra dag har vi haft, lagom temperatur och större delen av dagen vindstilla. Många renar har vi stött på. Intressanta djur, de står fint på vänster sida av vägen, men så fort vårt ekipage närmar sig ska de så klart över till höger sida, helst springa med oss en bit. De gör ingen skillnad om Vega är i eller utanför vagnen, de beter sig på samma sätt ändå.

För några av er har jag berättat om vad David gjorde i ordning åt mig vid treriksröset, till er kan jag säga att jag fick en av de presenterna igår. <3

3 reaktioner på ”Sverigerunt, cykel dag: 1”

 1. Kul att bloggen är igång igen. Måste ändå kännas skönt att sitta på cykel än när du pulsade i snö upp till knäna.
  Här har det snöat idag. Inte bra för husmålningen. Man får se det som att det blev en vilodag.
  Ta det nu försiktigt på vägarna. Var rädd om er. Kram // Kersti

  1. Det är skönt att ha kommit igång. Skidåkning i all ära, men jag är rätt nöjd för den här säsongen, så det är riktigt skönt att få trampa lite istället 🙂
   Precis, bara att ta det för vad det är och som det kommer. Jag fick höra idag att om maj är kall blir sommaren fin. Det måste betyda att vi har en supersommar framför oss!
   kram

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top