Sverigerunt, cykeldelen: dag 40

Dag 40: Sundsvall-Edsäter, 82 km.

Idag har vi verklien haft tur med vädret, regnet såg ut att vilja falla på oss men höll sig undan. Eller det verkar som om vi hade det några kilometer framför oss hela tiden för människor vi mötte under dagen berättade alla om rätt så rejäla regnskurar.

Vi har följt ”Kustvägen” hela dagen, den går bitvis längs grusväg. Den sträckan var dock hård och fin så det var inga som helst problem. Temperaturen har sjunkit (ingen är gladare än vi) och det har som sagt varit molnigt. Det gjorde att Vega inte längre ville åka i kärran. Fullt förståelig då hon inte gjort annat än att sitta där dagarna innan som det varit för varmt för henne att springa bredvid. Hon hade med andra ord en hel del överskottsenergi, men den har hon fått göra sig av med idag. Vet inte hur långt hon sprungit idag, men över 20 km i alla fall.

Kustvägen är en mysig sträcka som bland annat går förbi några gamla fiskelägen. Vi körde först ner till ”Skatan”, där åt vi glass. Det är en mysig plats. Vi stannade även upp i Mellanfjärden och tittade omkring där. Kustvägen är verkligen mysig, finns många fina, trevliga och mysiga ställen man kan stanna och titta på.

Även idag har vi mött på trevliga människor, bland annat en kvinna som erbjöd oss att låna hennes stuga att sova i. Men vi tackade nej, då klockan inte var så mycket tänkte vi att vi skulle cykla vidare. Sedan när vi tänkte sluta cykla för dagen fann vi inte en plats för tältet, kändes som om vi bara trampade och trampade utan att en endaste bra plats dök upp. Men det gjorde det så småningom 🙂 Eller platsen i sig är helt super, men det är den knott och myggtätaste platsen vi någonsin varit på. Myggdödaren vi fick av Kersti och Gunnar fungerar superbra på myggen, men på de här småjäklarna verkar inget fungera. Vi fick slänga in oss i tältet och stanna där med allting stängt…

Idag är en speciell dag. David har på dagen (7 juli) varit i Skandinavien i precis ett år! Ingen är så glad som jag över att han bestämde sig för att flytta till väst, (eller öst som det egentligen blir..). Utan det beslutet skulle   jag inte ha träffat på denna trevliga, fantastiska tjeck i Pieskehaurestugan den 10 april 🙂

Frukost och blogguppdatering, Fläsians camping.

Skatan

 

1 reaktion på ”Sverigerunt, cykeldelen: dag 40”

  1. Håller med dig Lina. David är en mycket trevlig kille. Var rädd om varandra // Kersti

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen