Sverigerunt, cykeldelen: Dag 63

Dag 63: Torsås-Vambåsa, 66 km

Det första vi gjorde i morse efter att ha ätit frukost och packat ihop lägret var att cykla till den lilla butiken som verkade ha precis allt. Men det var mest som det verkade, eller de hade iaf inte den typ av kedja jag behövde. Bara en kedja av annan typ, det hjälpte inte mig mycket.. I Torsås fanns ytterligare ett hopp om att få till cykeln, en cykelreparatör. Men han hade semester. Vi var alltså tvungna att cykla 46 km till Karlskrona. Jag vill inte klaga, men, det kan ha varit den mest problemfyllda biten hittills. Efter 4 km small min kedja av igen. Den gick inte fixa helt denna gång utan vi var tvungna att ta bort en länk. Efter det gick det rätt så bra för mig. Då kom problemen för David. Jag cyklade framför honom så att det inte skulle bli som igår, min kedja smäller av och han är långt framför och måste cykla tillbaka. När jag kom till Trollemåla stannade jag för att plocka hallon, ingen David syntes till så jag hann plocka en hel liter (!) innan jag fick ett sms av honom att han fått problem med sin cykel. Han hade fått en punktering, som han inte mer än hann laga för att en ny dök upp på annat ställe. Han fixade även den, men efter en kilometer var det samma visa igen. Innan dagen var slut var han uppe i hela 5 punkteringar och ett inte allt för glatt humör….

Att ta sig fram till Karlskrona tog med andra ord sin lilla tid. Men när vi väl kom dit hittade vi en cykelreparatör som kunde fixa problemet åt mig. Med andra ord byta kedja samt drev bak. Som tur var kunde mannen i verkstaden tänka sig att jobba över lite för att fixa det åt mig mot att jag betalade lite extra. Så nu är min cykel som ny igen!

Igår skrev jag att vinden var borta, vi hann inte ens sakna den förrän den kom tillbaka. Precis hela dagen har vi haft den i ansiktet.

För att återgå till hallonen, de var supergoda! Jag mosade en hel del av dem och hade dem på smörgåsen. Jag hoppas det blir mycket bär även hemma så att jag kan plocka när jag är färdig med turen. Men jag tvivlar lite på det, låter som om det inte varit någon sommar i Jämtland i år. Apropå Jämtland så hittade jag en jämtlandsflagga längs vägen häromdagen när vi cyklade en bit längs E22:an. Nu ligger den inte längre där och skräpar utan fladdrar friskt efter min kärra 🙂

David har inte bara haft det eländigt idag måste jag ju avsluta med att skriva, han slutade dagen med att fira att han passerat 2000 km sträcket idag.
 

Rulla till toppen