Sverigerunt, cykeldelen: dag 62

Dag 62: Timmernabben-Torsås, 88 km.

Värmen har förvunnit, likaså vinden! När vi kröp ut ur tältet möttes vi av en grå och mulen dag samt en hel del förbipasserandes nyfikna blickar. Att tälta mitt i Timmernabben är mest troligt inte särskilt vanligt..
Vi började med att cykla genom en lång allé med helt enorma ekar. Det är verkligen mysigt att cykla genom dessa alléer som finns lite varstans här i söder 🙂 I områdena där vi cyklat idag har det även varit flera lägre stenmurar längs vägarna och vid dem växte både hallon och björnbär. Helst ville jag bara stanna och plocka, men vädret gjorde det inte helt möjligt.
Första regnskuren kom när vi var i Rockneby, det var så lämpligt för den kom precis när vi var vid ett café. Med andra ord gick vi in och tog en fika i det supermysiga caféet. När det slutade regna fortsatte vi att cykla. När trippmätaren stod på 36 km var vi bokstavligen tvungna att stanna. Min kedja till cykeln gick av. Vi hann inte mer än få stopp på cyklarna så började det regna igen. David fick således arbeta i regnet.. Men med kedjan fixad kunde vi sedan fortsätta. Kedjan höll i ytterligare 40 km innan den small av igen. David tog på sig skitgörat även denna gång och vi kunde konstatera att den är utom räddning. Nu måste vi byta ut den snarast möjligt.
Regnet har varit ihållande från det första kedjebytet och resten av dagen, det har bara fallit mer eller mindre. Vega kan verkligen vara lite av en primadonna ibland. Idag ville hon inte lämna sin plats i kärran pga vädret…

Borstade Vega i morse, vipps så hade jag ingen hund kvar.. 

 

2 reaktioner på ”Sverigerunt, cykeldelen: dag 62”

 1. Hej Lina!
  Vi har idag fortsatt vår resa till Halltorp utanför Kalmar där Tors bror bor. Vi läste din blogg och förstår att ni haft det jobbigt idag. Vi har tyvärr drabbats av en liten olycka vi med i Rockneby, ett rådjur sprang ut framför bilen!Det tog bara vänstra fronten på bilen och vi hann inte ens bromsa så vi skadades inte på något sätt, som tur var.
  Vi kommer att ha en del att ordna imorgon så vi blir kanske kvar här hela dan.
  Tveka inte och ring om du behöver hjälp av oss på ngt sätt.
  Det var verkligen roligt och nästan osannolikt att vi skulle mötas i Fårbo.
  Hälsningar från Inge-Mari & Tor

 2. Vilken tur att du har David med med tanke på allt som kan hända vad gäller cyklarna. Här hemma har det regnat idag. Nu skiner solen. Det är verkligen en annorlunda sommar vad gäller vädret. Stor Kram till alla tre // Kersti

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen