Sverigerunt, cykeldelen: Dag 79

Dag 79: Langvann, Römskog kommune-Gjölstad, Kongsvinger 107 km.

Vaknade upp till en helt fantastisk morgon, solen sken och vattnet låg helt stilla. Så dagen fick en perfekt start med ett dopp i vattnet! Sen satt jag på en klippa och åt frukost. Det var så vackert att se ut över vattnet.
Jag cyklande sedan vidare genom de vackra skogarna tills jag kom fram till Römskog. En liten men trevlig by på landet. Till att börja med var jag på lite höjd så jag hade utsikt över Römsjöen. Vägen gick sedan utför hela vägen ner till vattnet, så vid sjöns norra ände cyklade jag helt längs med vattnet. Även denna sjö låg helt stilla. Jag har haft i stort sett vindstilla och sol hela dagen!

Det har bitvis varit rätt så kuperat även idag, många backar som skulle cyklas upp och ned. Och precis som igår har jag cyklat förbi flera tjärnar, sjöar, myrar skogar osv. 

Jag cyklade sedan ut ut Östfold fykle in till Askershus. Trampade på längs väg 21 tills jag kom till Skotterud. Där prövade jag lyckan att finna en pannlampa, men misslyckades med det uppdraget. Hittade däremot en ficklampa av något slag som inte helt såg ut att vara av årets modell.. Men den lös i alla fall! Från Skotterund var tanken att jag skulle cykla väg 2 till Kongsvinger. Men det var inte roligt. Den var väldigt trafikerad och sen så har dem som fräst ur ett spår vid vägkanten så att bilister ska känna om de är på väg att köra av. Det spåret måste man som cyklist ligga i, det kändes lite som om jag satt på en orm. Det gick inte så stabilt med andra ord. Jag följde 2:an en bit tills jag kom till en utfarts väg, där stannade jag en bil och frågade om annat vägval. Som tur var kunde jag cykla in där och sedan följa småvägar som gick parallellt med den stora vägen. Då blev cyklingen helt plötsligt rolig igen 🙂 Jag kunde cykla längs dessa småvägar tills det var 5 km kvar tills Kongsvinger, perfekt! Ca 8 utav dem var på grusväg. Alldeles innan jag kom ut på den grusvägen tänkte jag, det här är lite som hemma. Naturen var precis den samma som hemma. Den enda skillnaden var att här var en fin asfalterad väg hemma är en inte allt för fin grusväg. Men så gick asfaltsvägen över till grus. Då var det precis som hemma. Med potthål och allt! Försökte jag väja för ett hål fann jag på två andra.. Där var i alla fall väldigt lite trafik så Vega kunde springa lös, hon hade galet mycket energi. Hon kom upp i 37 km/h! Grusvägen gick på andra sidan av Sigernessjöen, väldigt mysigt och vackert där.

Om jag funderat på huruvida jag var på vischan eller inte när jag kom in i själva Kongsvinger fick jag svaret med hjälp av en affisch. Björn Rosenström hade spelat där i sommar. 
Jag cyklade genom Kongsvinger centrum, över en bro (kom till de gamla delarna av Kongsvinger) ut på väg 210 som går på motsatt sida av älven mot vad väg 20 går. Cyklade på tills jag hittade en mysig liten plats helt nere vid älven. 

 

1 reaktion på ”Sverigerunt, cykeldelen: Dag 79”

  1. Artig å lese om deg og Vegas resa. Håper du finner gode vegalternativer som ikke er så trafikkerte. Når du kommer til Hedmark fylke begynner de store områdene med tyttebær/lingon. I länet er mye av veksten på sand og grus fra istiden. Mange åkre er det der og dyrking av korn før Elverum området.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen