Sverigerunt. cykeldelen: Dag 80

Dag 80: Gjölstad, Kongsvinger-Elverum, 86 km.

Tror att Davids vanor med att sova länge på morgonen har smittat av sig. I morse sov jag till 10.00.. Härligt att sova ut 🙂
Idag har jag cyklat längs med älven Glommen hela dagen. Den första halvan av dagen var mest bara platt och väldigt lättcyklad. En massa åkrar och ängar samt odlingar av olika slag har vi passerat. För första gången någonsin har jag sett hur en maskin gör för att ”plocka” morötter, det flög morötter vill jag lova. Det har varit soligt och fint även idag, och när det är så platt och bara åkrar och ängar så är det inget som skuggar. Det gör att det varma känns ännu varmare.
Nu och då lyssnar jag på musik när jag cyklar, det gjorde jag idag innan lunch. Just som jag stannade för lunch och jag slängde mig på marken började Lisa Ekdahls låt kroppen mot jorden att spela. Det kändes så passande på något vis, då den börjar så här:

”Med kroppen mot jorden och blicken i det eviga blå
Är jag bortom tankarna och orden, där finns inget jag måste förstå.
Utom att kroppen är tung mot vår mark
Att himlen är blå och jag är lycklig och stark.
Med kroppen mot jorden finns det inget jag måste förstå”.

Precis som Lasse skrev i en kommentaren för det förra inlägget så kom jag efter att jag lämnat platten in i tallskogen. Där växte precis som Lasse skrev massa lingon 🙂 Genom tallskog cyklade jag sedan hela vägen till Elverum. Här var det även lite backigt, men inte tillräckligt mycket för att man ska ha rätt att klaga 😉
I Elverum stannade jag till på campingen för att ladda upp batterierna till dator, modem, kamera, ipod och telefon. Jag har varit så rädd för att besöka de norska campingarna som jag tänkt att det måste vara skitdyrt då det kostar så mycket i Sverige. Men jag blev glatt överrakad 75 NOK kostade en natt här 🙂 Även i natt får jag sova till ljudet av Glommen, då jag slagit upp mitt tält precis vid sidan av även idag. Den strömmar dock lite mer här uppe.
Jag har cykalat längs småvägar hela dagen, så jag har varit precis parallellt med väg nummer 20 hela tiden. Det har bara varit Glommen mellan oss. Som skönt var slapp jag mestadels både att höra och se trafiken på den! Väg 210 följde jag till Våler, sen fortsatte jag på andra småvägar hela vägen till Elverum. I morgon måste jag däremot på en större väg igen, tanken är att jag ska följa 25:an till Trysil.

 

3 reaktioner på ”Sverigerunt. cykeldelen: Dag 80”

 1. Nyplukket tyttebær/lingon rørte med sukker på fersk brød, smør og kald melk, oohhh.
  Glomma renner også forbi her på Greåker som jeg kan se fra fönsteret. Den ender ved Fredrikstad rett for Hvalerøyene.
  Når du kommer til Trysil er det en av Norges mest berømte skisteder. Skilegenden Trysil-Knut kom derfra. Det er også et eget museum om han ?
  Hvordan går det med Vega, er hun like energisk ?

  1. Jag kom fram till Trysil nu ikväll. Var några rätt så dryga backar att ta sig upp (och ned) för innan vi var framme. Jag såg museet från vägen, får ta en titt invändigt vid nästa tillfälle 🙂
   För Vega går det bra, hon är en kämpe! Hon tycker dock att det är lite jobbigt med värmen, men det fungerar om hon får sig ett svalkande dopp mellan varven!

 2. Ha ha, Vega er ikke redd vann nei. Hun stuper uti med stor glede, har jeg sett fra bildene tidligere. En deilig hund.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen