Sverigerunt, cykeldelen: Dag 82

Dag 82: Trysil-Drevsjö, 75 km.

I morse vaknade vi återigen till det inte allt för angenäma ljudet av regndroppar mot tältduken. Men så här på upploppet kan jag ju inte låta lite vatten stoppa oss! Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder heter det ju. Så jag klädde både mig och Vega, packade cykeln och började trampa. Väg 26 är riktigt fin att cykla längs! Den har inte sådan där utfräsning som 25:an har. Den här sträckan var dessutom betydligt mer lättvyklad mot vad jag räknat med! Det är i stort sett helt platt mellan Trysil och Engerdal. Det passade bra som Vega inte gärna ville ut i regnet 🙂
Jag har cyklat längs med vatten hela dagen, har cyklat längs med Engeren. Riktigt fint! När vägen inte gick helt längs med den, utan jag hade skog bredvid mig passerade jag flera andra vackra strömmande vatten. Flera små vattenfall som rinner genom skogen och ser alldeles trollska ut!

Efter Engerdal började det gå uppför, mycket uppför i nästan en mil. Det var tungt, sjukt tungt. Men i samma veva slutade det i alla fall att regna.Vega och jag hjälptes åt att få cykeln till toppen, jag växlade mellan att gå bredvid cykeln och sitta på och trampa. I samma backe var det en man som tränade med rullskidor, med den styrka han stakade sig upp tror jag att han måste vara en elitskidåkare. Han körde två steg fram ett steg bak upp för hela backen (typ 1 km upp, 500 m ner). Så han körde förbi oss gånger flera. Rätt så bra som Vega gärna ville ikapp varje gång han passerade, lite draghjälp med andra ord 🙂

Sista tältnatten för den här turen har jag nu kommit fram till, det är med blandade känslor jag ska cykla sista etappen imorgon. Det är bara ca 50 km kvar nu, imorgon ska jag cykla från Femundsenden till Röstvollen, därifrån följa 221:an till Storsätern dör jag viker av upp till Grövelsjön.

3 reaktioner på ”Sverigerunt, cykeldelen: Dag 82”

  1. Heja på. Skönt att snart vara framme. Säkert med blandade känslor.
    Vilken fantastisk resa du gjort. Stor KRAM till dig och Vega // Kersti

  2. Siste etappe blir nok vemodig, samtidig kan du tenke hvilken strekning dere har tilbakelagt og hvilke opplevelser du og Vega har hatt, minner for livet.
    Ser på kartet at dere er rett ved en av Norges minste najonalparker; GUTULIA Nasjonalpark. Nar faren din henter deg ved Grövelsjön bør dere ta en liten tur til Elga ved Femundsjøen og en tur med rutebåten som går på sjøen. Har hørt at det er veldig vakkert. Drevsjø er som sagt på Svinesundsbroen, oftest det kaldeste stedet i Norge vinterstid. Gratulerer med vel gjennomført sykkeltur !Vega trenger en stor kram, hun er så flink !

  3. Välkommen fram till slutmålet, jag har följt dej hela resan.
    Kerstin Jonasson, Trångsviken

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen