Sverigerunt, cykeldelen: Dag 83

Dag 83: Drevsjö-Grövelsjön, 48 km.

Cirkeln är sluten..

Efter en natt med lite sömn var det dags att cykla turens sista etapp. Att det blev så få timmars sömn berodde inte bara på att jag var ”nervös” och spänd över turens sista dag. Utan mest för att det var stor fest på campingen och när den var slut började det ösregna (mest troligt tog festen slut pga regnet..).Men hellre att det regnar under natten än att det kommer medan man sitter på cykeln 🙂

Första delen av dagens etapp var väldigt lättcyklad, ut till Femundsenden och sen upp förbi Sorken. Sen började det gå uppför. Men inte mer än att det gick att cykla, idag hade jag dessutom jättemycket hjälp av Vega. Renar på vägen, jag säger inget mer….. Vägen längs Femunden är bara asfalterad första halvan, den andra var lite mer besvärlig att cykla med andra ord, den var dessutom ganska kuperad. Vackert var det hela vägen däremot. När vi kom ner till 221:an var det asfalt igen. Den första kilometern där var platt och fin, sen började stigningen upp på fjället. 4 km relativt brant upp gick det, men när toppen väl var nådd gick det sen utför resten av vägen till Storsätern. Där gick det sen uppför igen sista biten till Grövelsjön. Vid fjällstationen väntade pappa. Så turen avslutades på samma sätt som den startade med mat i restaurangen tillsammans med pappa 🙂 Sen väntade närmare 40 mil i bilen..

Så nu är denna tur slut, 5569 km senare har jag tagit mig runt Sverige. 97 dagar på skidor, 1488 kilometer och 83 dagar på cykel, 4081 km. Jag började den i Grövelsjön och följde sen den svenska fjällkedjan upp till treriksröset. Där bytte jag till cykel, cyklade längs finska gränsen till Haparanda, sen längs hela svenska kustremsan, till sist på norsk sida om gränsen sista biten tillbaka till Grövelsjön.
Det har varit en tur där jag mött kärleken, helt fantastiska människor, haft alla typer av väder, dagar där allt gått lätt, dagar då allt känts tungt, jag har varit på Sveriges ytterpunkter (nästan, men att jag fick fel information om den västligaste var ju ändå inte mitt fel;), kommit ännu närmre min fantastiska hund. Finns mycket jag kan säga om turen..

Jag är så glad och tacksam över allt stöd jag haft från familj och vänner, både nya och gamla 🙂 Utan allt ert stöd hade jag aldrig tagit mig hela vägen runt!

Väl hemma igen väntade det finaste välkomnandet man kan tänka sig! Tack snälla ni :*

Fjäll och renar, nu är det nära..

Snart är backen slut, trodde jag.. Det var visst bara ett krön.

Lunch på Grövelsjöns fjällstation med pappa.

Ren med enorma horn.

Mys med bästisen Dixie på vägen hem.

Väl hemma väntade en skylt 🙂

Hemma väntade Julia, Emelie, Måns, Mio och Per-Ola med våfflor..

kolapaj..

Cheesecake..

och sockerkaka 🙂

 

10 reaktioner på ”Sverigerunt, cykeldelen: Dag 83”

 1. Grattis till en väl genomförd äventyrsresa! Du är ju fysiskt hemma nu, men psykiskt tror jag det tar några dagar till innan du är hemma.
  Hur som helst, det har varit kul att följa dig på bloggen.
  Långfärdscyklisten Gert

  1. Tack för det! Tror nog också att det kommer ta sin lilla stund att komma hem "helt och hållet". Längtar hursomhelst redan till nästa tur.

 2. Stort Grattis till dig och Vega! Blir nog lite konstigt för oss alla som följt din resa här på bloggen, Det första som vi/jag gjort på morgonen när man kom på kontoret var att läsa om du skrivit något. Vi som dessutom harft förmånen att möta dig och Vega 2 gånger längs Er väg, kan väl lilläggas att du såg muntrare ut när du var ute på cyckeln :o). ännu ett stort Grattis/ Gunnar

 3. Grattis Lina och Vega!!
  Äntligen i "hamn".
  Jag har följt er med spänning………nu kan jag andas ut.
  Agneta

 4. STORT GRATTIS till dej Lina och Vega, vad ni har kämpat bra!
  Kramar från Mary, Lars-Åke och Vegas mamma, Ötzie. Om Ötzie visste vad duktig hennes dotter är, så skulle hon vara stolt! DS

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen