Via-alpina dag 137

Dag 137: Rèf. du Viso-Maddalena
I natt var det klart och kallt! Både Vega och Bounty ville ut och nattkissa, något dem nästan aldrig vill göra. Men jag är glad över att dem ville göra det just i natt, för det var så himla vackert med alla stjärnor och månen som lyste upp bergen! Men det var kallt, några minusgrader i alla fall, tur att jag har hundarna som värmer mig! När vi lämnade tälten i morse var både tältdukar och mark frosttäckta.
Himlen var helt blå när vi började gå men solen hade ännu inte orkat sig hela vägen till oss. Luften var kylig och klar, så där alldeles underbar att andas! När vi närmade oss passet Passo di Vallanta, 2811 möh så kom solen även till oss. Då fick vi se två stora stenbockar med enorma horn ligga på varsin klippa och sola sig! Utsikten från passet var verkligen jättevacker! 
Vi gick sedan i stort sett rakt söderut genom en vacker dalgång i vackra höstfärger tills vi kom till sjön Lago di Castello, 1595 möh. Vi följde sjöns södra sida tills vi kom till det lilla samhället Maddalen. Där slog vi upp tälten på en camping. Vega har blivit lite trycköm i en tass, så det var bra att dagens etapp var relativt kort så att hon fick vila den. 

2 reaktioner på ”Via-alpina dag 137”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top