Via-alpina dag 138

Dag 138: Maddalena-Martini
Vi vaknade till en fantastisk dag! Blå himmel och en sol som färgade bergen vackert. Efter att ha ätit polentagröt med olika frukter och torkat tälten i solen så började vi att röra oss upp mot passet Colle Battagliola, 2282 möh. När vi gick där genom skogen började bjällror komma emot oss i full fart, marken började att skaka av jättemånga hästhovar. Det var en man på en cross med två hundar sin till hjälp som höll på att driva en hästflock. Jättevackra hästar! Alldeles innan vi nådde passet stannade vi för att äta lite. Medan vi satt där började himlen att täckas av moln och allt mer dimma dra in. Men så hörde jag en röst jag kände igen. Där kom Barbara gåendes! Kvinnan som jag träffade dag 104 för första gången. Hon som vandrar GTA och satte in en annons i tidningen för att hitta vandringssällskap. 
Efter att vi kommit upp på passet gick vi ned till Chiesa, 1480 möh. Där stannade vi och tog en fika på alberguet. Efter att ha vilat en stund och hundarna dragit till sig väldigt mycket uppmärksamhet så gick vi vidare. Vi gick upp till passet Colle Bicocca, 2285 möh. Det var en småjobbig sträcka. Jag tror att det främst berodde på att dimman blivit så mycket tätare att det blivit svårt att se att man avancerade framåt. 
Vi gick ner mot Serre, 1637 möh men stannade vid 1880 möh vid en lämplig tältplats.

Scroll to Top