GR20, Dag 11: Bocca di Verdi-Refuge d’Usciolu

GR20, Dag 11: Bocca di Verdi-Refuge d’Usciolu
I morse kom vi igång att börja gå redan innan det ljusnat. Okej, kanske inte så mycket tidigare mot vad vi brukar. Men på morgonen är 20 min en rätt så lång tid! Tälten var torra och fina efter en natt med vind. 
Igår kväll såg jag den vackraste stjärnhimlen jag någonsin sett. Aldrig någonsin har jag sett så många stjärnor vid ett och samma tillfälle! Det var helt magsikt, hela gatan syntes tydligt.
Vi gick upp till Bocca d’Oru, 1840 möh. Från passet hade vi vacker utsikt över havet. Det var molnformationer som gjorde att landskapet såg i det närmaste overkligt ut. Uppe på passet träffade vi två franska tjejer som berättade att Stepan sovit i refuge de Prati i natt. Vi hade 15 min kvar till refuget. När vi kom ned så mötte vi tre israeliska män som berättade att vi missat Stepan med en timma och att han mest troligt skulle gå till refuge d’Usciolu idag eller ev ta en etapp till.
Vandringen mellan Prati och Usciolu var betydligt mycket jobbigare mot vad den såg att vara på kartan. Det kan bero på värmen eller att det var mycket upp och ned hela tiden. Det blir jag tröttare av i både kropp och knopp mot när det är längre sträckor som går antingen uppåt eller nedåt. Men det var en vacker vandring med vackra vyer och jag fick se de första vildsvinen för denna tur! 
 

Rulla till toppen