GR20, Dag 12: Refuge d’Usciolu-Refuge d’Asinau

GR20, Dag 12: Refuge d’Usciolu-Refuge d’Asinau
Natten var varm och skön om än lite blåsig. Vilket bara är bra iofs som det gör att man slipper kondens! Även i morse kom vi igång i bra tid att börja gå. Men skillnaden är stor att gå uppe på berget mot i skog, för det kändes mycket ljusare! 
Vi började med att följa en rygg och fick gå som en bergochdalbana upp och ned längs den. Vi gick sedan genom en höstigt vacker skog med alla tänkbara höstfärger tills vi kom till Bocca di l’Agnonu, 1570 möh. Där valde vi att ta den gamla GR20 leden mot Refuge d’Asinayu istället för att följa den nya till Matalza. Vi gick några hundra höjdmeter mer ned innan det vände och vi började att gå upp mot Monte Incudine, 2134 möh. Vi trodde först att vi skulle hamna mitt i en regnskur, men den valde att släppa sitt regn på en annan plats. Istället så började det att blåsa upp och sista stycket upp så blåste det ordentligt! 
Monte Incudine blev vår sista egentliga punkt på över 2000 möh för denna tur. Vi gick ned till 2025 möh och där anslöt vi till leden från Matalza till Refuge d’Asinau, 1530 möh. 

Rulla till toppen