GR20, Dag 14: Refuge d’l Paliri-Conca

GR20, Dag 14: Refuge d’l Paliri-Conca
Sista dagen av en helt fantastisk vandring på Korsika. Det har varit en tur i fina människors sällskap i en underbar natur. Storslagen och dramatisk! Vi har gått 180 km från nordvästra änden av ön till den sydöstra. Vi gick upp på Korsikas högsta topp Monte Cintu och hann med en minisemester vid havet mitt i vandringen 🙂
Dagens vandringsetapp var den som överensstämde minst med beskrivningen i guideboken, i alla fall om man ser till antalet höjdmeter som man skulle gå upp och ned. Det var en märklig känsla att börja gå i morse med vetskapen om att det är den sista vandringsdagen! Vi hade en trevlig kväll på refuget igår. Jag spelade lite på munspelet och Nina sjöng, något som uppskattades av övriga gäster 🙂 Ska börja ta lektioner så snart jag kommer hem tänker jag. 
Idag är ingen vanlig dag för det är min underbar Vegas födelsedag! Det har vi firat från dagens början till slut 🙂 
När vi hade ca en timme kvar till Conca som är GR20-ledens slutmål så mötte vi ett holländskt par, de frågade om vi var svenskar. Ja svarade vi, då sa dem att då är det på er den israeliska mannen borta på stenen där sitter och väntar på! Med raska steg tog vi oss dit och där satt han på en klippa, Stepan! Tillsammans gick vi sedan ned till Conca och tog en slutpåturenöl. Jag gillar inte öl så för min del blev det bara en sipp! Sen plockade jag fram munspelet så spelade jag ”ja må hon leva!” För Vega. 
Tillsammans med Stepan och två andra åkte vi taxibuss till Porto Vecchio där vi firade med en god middag på en camping. Imorgon lämnar vi ön med färja och kommer till Marseille. Hur vi sedan tar oss därifrån är ännu inte bestämt. Men snart kommer vi hem!

1 reaktion på ”GR20, Dag 14: Refuge d’l Paliri-Conca”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen