Cykel i Europa. Dag 15: Oudeland-Wassenaar

Cykel i Europa. Dag 15: Oudeland-Wassenaar

Att få sova inne i natt var väldigt skönt, för nån gång mitt i natten så blåste det upp rätt så rejält. Vinden höll i sig hela förmiddagen med varierande intensitet. Himlen såg däremot lovande ut på morgonen. Men det visade sig vara helt fel. För när vi nådde nordsidan av ön så började det regna, mycket. Regn och stark vind är en kombo som man känner sig levande i. 
Medvind är fint. Motvind är inget annat är jävligt jobbigt. Speciellt med cykelkärra som den tar all vind. På några av broarna vi cyklade över blåste det så kraftigt att vinden lyckades flytta oss i sidled. 
På eftermiddagen mojnade vinden och det slutade regna. Så eftermiddagen var väldigt fin! 
Att det är populärt att cykla i Nederländerna är inget skämt. Vi hamnade mitt i rusningstrafiken i några städer. Trafikkaos och köer som på bilvägarna i Stockholm. Helt galet! Det gällde att se upp och följa trafikreglerna för att inte orsaka en trafikolycka. I tillägg till alla andra cyklister så var det fotgängare och bilister att ta hänsyn till också. Efter det varviga helt slut. 
Att hitta campingplats var ännu svårare idag. Alla är stängda och ingen ville/kunde erbjuda en gräsfläck. Men efter att ha cyklat ut från Wassenaar ut mot kusten fann vi en lämplig tältplats i en liten skog. Helt perfekt sådan till och med!

Rulla till toppen