17/4-15 Långtjärnen-Nyhem

17/4-15 Långtjärnen-Nyhem

Dag 57
Några minusgrader var det som skulle till för att ge perfekt före och det var precis vad vi fick i natt! Så vi startade dagen i vackert väder och härligt före! På detta fantastiska före i detta vackra landskap följde vi leden söderut tills dess att den delade sig mot Ansätten. Där försökte vi oss på att hitta stigen som går ner till Jänsmässholmen. Att skida längs den där stigen blev lite av en skattjakt. Eller en snitseljakt. Det kändes som högsta vinsten var gång som vi såg någon av dessa gula snitslar som kunde vara dolda  varsomhelst. Mitt på en stam, på nån grangren, eller på nån annan gren. Det blev lite av en sport. En rolig sådan. Så skönt att vi hade hårt före genom skogen! Sista biten till Jänsmässholmen hade snön börjat surna på och bar inte så bra längre och föret blev trögt. 
Så kom vi ner till fantastiska Jänsmässholmen. En plats som är relativt nära hemma men som jag aldrig tidigare varit på. För en plats! Allt var trevligt med den, läget, byggnaden, bemötandet och servicen. Tack snälla för den goda äggmackan! I Jänsmässholmen åt vi lunch tillsammans med Per. Efter lunchen vallade Per våra skidor så nu ska dom förhoppningsvis sluta att klabba! I Jänsmässholmen träffade vi ett trevligt gäng som arbetar med fritidsfrågor för Krokoms kommun.
Vi skidade sedan vidare längs leden mot Olden. Vi följde leden till Öster-Storflon där vi letade oss genom obanad skogsterräng till skogsbilvägen till Vike. Det var några trixiga 300 meter, snön var helt rutten och träd stod överallt. Framme vid vägen möttes vi av en trevlig överraskning form av skoterspår. Snön bar inte alls vid sidan av spåren och åtminstone någorlunda på dom! Vi följde skogsvägen ner till Vike där vi möttes av barmark. 
På södra sidan av Oldsjön har Margareta Gråberg en gård. Fin Maggan bjöd in oss på min favoriträtt pannkaka med grädde och hjortronsylt och fantastiska historier. Ingen berättar historier som Maggan, jag fick även en uppdatering om mina arbetskamrater 🙂

Rulla till toppen