18/4-15 Nyhem-Kallsedet

18/4-15 Nyhem-Kallsedet

Dag 58
Så himla skönt att vi hade snö när vi startade i morse. Det var nån minusgrad i natt så föret var bra till en början, utefter dagen förvandlades det allt mer till sorbet. Regnet har kommit och gått under hela dagen. Vi följde skogsbilvägen västerut tills att vi kom till leden som går intill Kälapannleden. Nu är det inte vårtecken som kan konstateras. Våren är verkligen här. Bäckars som vattnats upp, fåglar som sjunger osv. Ibland är det nästan så att det känns som att det är för mycket vår. Allt oftare och längre sträckor måste jag kryssa mellan snöfläckarna. Det gick iofs väldigt bra tills att det var några kilometer kvar till Bottnen. Där satte jag på hjulen så gick det bra fram till gården där snön började om på nytt. 
I Bottnen blev vi inbjudna till Karl-Erik på fika. Supertrevligt! Vi fick även träffa ett några dagar gammalt lamm. Supersött! 
Vi följde skogsbilvägen som går på Juvulns sydsida från Bottnen till Kallsedet. Den var snöbeklädd i stort sett hela vägen, men på alla ställen där det var hyggen så var det helt tinat och inte ens tillstymmelse till snöfläckar fanns att kryssa mellan. Där var det bara till att slänga på hjulen och rulla. 
När jag kom ner till väg 336:an så stod mamma, Mathilda och Dan och väntade! Hundarna fick åka med mamma så satte vi hjul på pulkorna och rullade sista biten till campingen. På campingen var Per Holmgren och väntade med en stor påse frukt. 
Kvällen blev en stor matfest med allt gott som alla tagit med. Supertrevligt på alla sätt och vis.
Både igår och idag har Alice dragit som en stjärna. Men nu är denna tur slut för hennes del. Hon har tappat för mycket vikt. Hon är pigg och glad men behöver vila och äta upp sig. 

Rulla till toppen