19/4-15 Kallsedet-Gråviken

19/4-15 Kallsedet-Gråviken

Dag 59
Kallsedet fjällcenter är som gjort för vita-bandare. Där finns allt som man kan tänkas behöva som fint och fräscht kök, sköna sängar och ett bra torkrum. 
Efter att ha packat oss samman skidade jag, Mathilda, Dan och Helena iväg. Vi tog leden upp till Gråsjön. Skidturen över Gråsjön blev en upplevelse av det lite blötare slaget. Bitvis var det väldigt mycket övervatten och vi kunde känna vattnet sippra mellan tårna. 
Vi fortsatte längs leden ner till Rutsvallen och vidare bort mot Anjans fjällstation. Vi avvek från leden efter ett tag och skidade istället bort till Murnäset och sen Gråviken. På Anjan var det perfekta förhållanden för att skida. Skönt! 
Vid Gråviken gjorde vi upp ett tältläger och gjorde sen en snösoffa med tillhörande lägereld. Vi satt vid elden och lagade vår mat och till efterrätt grillade vi chokladfyllda bananer. Länge satt vi framför elden och bara hade det trevligt! 

Rulla till toppen