10/8-15 Skallotören-Vasa, 25 km

10/8-15 Skallotören-Vasa, 25 km

Bonuspaddling: dag 9
Jag fick en härlig avslutande paddlingsdag ner till Vasa. Vackert väder och endast svag motvind. Många tankar har gått genom mitt huvud idag. Lycka har flödat i blodet. Att paddla några extra dagar var sannerligen det bästa jag kunde göra! Jag hade gärna fortsatt och paddla ett stycke till. Men så hade jag nog känt oavsett var jag skulle ha stannat för jag stortrivs verkligen i kajaken! Jag ser fram emot att snöra på kängorna för att börja vandra nu. Höstfället väntar på mig 🙂
På sjökortet hade jag även idag sett ut en fin genväg mellan två. Den var väldigt bra fram tills att den var igenbyggd med en bilväg. Det fanns dock en tunnel i den. Tunneln var däremot för låg för att jag skulle rymmas i den. Men kajaken gick i utan problem. Så  jag hoppade helt sonika ur kajaken upp på röret. Lade mig på mage på det och puttade sen på kajaken för att den skulle ta sig ut på andra sidan. Jag missbedömde däremot kraften i mina armar, (som verkar ha blivit enorm efter en sommar i kajak;), så jag hann mig aldrig upp och över på andra sidan för att ta emot kajaken vilken fortsatte ett stycke till.. Som tur var fastnade den i vassen ganska snart så jag behövde inte ut och simma! Hade varit ett fint avslut annars 😀
Jag paddlade förbi Vasas färjeläge och fick paddla en bra bit för att hitta en plats att ta upp kajaken på. Det gjorde jag ganska snart och dit kom sen reportrar från två olika tidningar. En svensktalande och en finsktalande. Roligt med den uppmärksamhet jag fått i Finland 🙂 Just som reportrarna åkt kom Eva och Jani Mattlar. Eva är Inge-Maris kusin och Inge-Mari förmedlade kontakten mellan oss. Jag fick en sån fantastiskt fin eftermiddag och tidig kväll tillsammans med dom innan jag skulle hoppa på Wasaline färjan. Tack för hjälpen med kajaken och fint sällskap! 
Ombord på Wasaline fick jag finaste bemötandet och jag fick både egen hytt och blev bjuden på skärgårdsbuffén. Höjden av lyx och ett fint avslut på en fin tur. Känns lite bra att avsluta en kajaktur i en färja. Ombord på färjan träffade jag en lastbilschaufför som jag och kajaken får åka med ner till Sundsvall. Allt löser sig! 

1 reaktion på ”10/8-15 Skallotören-Vasa, 25 km”

  1. Grattis till målgången. Det har varit kul och inspirerande att följa dig på bloggen under din resa. //Tommie

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen