22/8-15 Dividalshytta-Vuolimus, 22 km

22/8-15 Dividalshytta-Vuolimus, 22 km

Fjällfararnas gröna band: dag 6
Det strålande vädret håller i sig. Några små lätta moln syntes på himlen när vi började att gå ner genom skogen till älven som vi skulle korsa. Vi hittade aldrig stigen till vadstället så vi gick lite längre till bron istället. Vi följde Anjavasselva helt till vi skulle runda Blåfjellet mot Vuomahytta. Riktigt vacker vandring! 
Både jag och Julia har känt oss trötta idag så även om terrängen varit lättre har det känts tyngre. Våra kroppar är möra så som sig bör efter några dagar på tur 🙂
När vi kom fram till Vuomashytta stannade vi för en längre paus. Hade haft flera kortare under dagen, men när det varit miljontals mygg var det inte frestande att ta mer än korta pauser åt gången. Det var något bättre utanför Vuomas, något färre mygg men mer broms. Sen gick vi vidare längs Geibbaluobbalat innan vi hittade ett trevligt ställe att sätta upp tältet på. Det blev till att få upp tältet snabbt, för att så fort som möjligt komma in i det, för att få skydd mot myggen! 

1 reaktion på ”22/8-15 Dividalshytta-Vuolimus, 22 km”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top