23/8-15 Vuolimus-Altevasshytta, 25 km

23/8-15 Vuolimus-Altevasshytta, 25 km

Fjällfararnas gröna band: dag 7
Jag vaknade till ljudet av en bjällra i morse. Det var en renskalla och utanför tältet var hundratals renar. Om man tittade över hela området var det kanske tusentals. En av dom var i själva Vuolimus och badade. Vi började att gå uppför mot Jierdni i strålande väder. Något enstaka moln syntes på himlen, snart växte dock antalet moln till sig och hela himlen blev täckt av moln som blev allt mörkare. 
Vi rundade Coalmbmoaivi och gick längs med Strömskardet ner till Gaskahytta där vi stannade och lunchade. En liten bit innan själva stugan blev vi omgådda av ett par vandrare. Det visade sig vara en annan grönabandare med sällskap, en dansk sådan 🙂 Efter att ha lunchat gick vi längs Altevatnet västerut mot Altevasshytta. Vi gick över stora myrar som var helt täckta av hjortron! Tyvärr var det lite tidigt för dom ännu så dom var ännu för röda för att bli plockade. 
Ju närmre Altevasshytta vi kom desto mörkare blev molnen och allt fler av dom kringliggande fjällen doldes. Jag var helt säker på att vi i vilket ögonblick som helst skulle hamna mitt i regnvädret, men vi klarade oss! 
Framme i stugan var vi båda trötta, eller alla fyra egentligen! Så efter att ha ätit middag blev det en tidig kväll. 

Scroll to Top