24/8-15 Altevasshytta-Lappjordhytta, 24 km

24/8-15 Altevasshytta-Lappjordhytta, 24 km

Fjällfararnas gröna band: dag 8
Vädret som hotade med att bli dåligt ändrade igår hade ändrat sig under natten så vi fick vakna till en nära på strålande dag! Efter att ha ätit frukost och städat oss ut ur stugan så började vi dagens vandring. Vi började med att gå över dammen på Altevatnet och sen vidare upp längs Salvasskardet. 
Vid första vadet kom Mette och hennes turkamrat ikapp oss medan vi plåstrade om våra fötter på nytt efter att ha tagit oss över vattnet. Vattnet var kallt, men kändes väldigt välgörande för fötterna! Både jag och Julia har minst sagt ömma fötter. Det är inte bara skavsår som plågar dom.. Men det kommer säkert att gå över så snart dom kommit in i matchen 🙂 
Hela dagen bjöd på en vacker vandring i ett landskap som taget från en fantasivärld. Så magiskt och så vackert!!! Att vädret var så strålande gjorde det hela bara ännu lite bättre! 
När vädret är så strålande och landskapet så vackert. Som taget ur Sagan ur ringen eller liknande var en självklarhet att ta både fler och längre pauser för att kunna njuta till fullo! 
Jag är så stolt över mina små jyckar som kämpar på så bra i värmen. Vega är en stjärna som vanligt, men Bounty kämpar på över förväntan. Nu vågar hon tom gå över dom flesta vattnen helt själv. Det är bara över dom allra längsta vaden med lite djupare vatten hon behöver/vill ha hjälp nu! 
Vi hamnade mitt i en renhjord idag igen, hundarna gick så snällt vid vår sida trots att renarna sprang. Vega och Bounty är så duktiga! Vega lyssnar alltid och det är något B gör allt oftare med nu 😀

Scroll to Top