25/8-15 Lappjordhytta-Abisko, 26 km

25/8-15 Lappjordhytta-Abisko, 26 km

Fjällfararnas gröna band: dag 9
Ännu en vacker morgon! Vi börjar att vara bortskämda med dom 🙂 Vackra morgnar, vackra dagar och vackra kvällar har avlöst varandra sen start! 
Jag erkänner. Jag tittade inte så noga på kartan inför dagens etapp. Så jag tänkte att nu blir det en enkel väg ner till E10:an och sen vidare längs rallarvägen bort till Abisko. Visst gick det mest ner, i alla fall fram till svenska gränsen och Pålnostugan. Sen blev det kuperat, väldigt kuperat. Det gick upp och ner och sen upp och sen ner igen hela vägen till vägen… Hade det inte varit för att det var så vackert skulle det kännas väldigt jobbigt! 
Vi korsade vägen och gick ut på rallarvägen som vi sen följde hela vägen till Abisko. Det var en lättpromenerad sträcka som kändes svår pga trötta ben. Det var däremot ett vackert landskap att gå genom. Mina fötter är inte helt nöjda. Jag pronerar så illa när jag går så det känns ibland som att hälbenet ska göra hål och gå igenom kängan.. 
I Björkliden stannade vi en längre stund och passade på att handla massa gott att fika på lanthandeln innan vandrade vidare. Julia fick en jäkla fart dom sista kilometerna efter att ha blivit på dåligt humör efter ett litet fall från spången. Hur jag än försökte kunde jag inte komma ikapp… Så Julia anlände till turiststationen långt före mig. På stationen väntade Richard på oss och han hade middagen redo för oss. Trevligt och gott 🙂  

2 reaktioner på ”25/8-15 Lappjordhytta-Abisko, 26 km”

  1. Jag beundrar er verkligen och jag förstår att ni njuter i denna vackra natur. Ha en fortsatt trevlig vandring. Hälsningar Monica i Rönningsberg

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top