Dag 10: Troodos-Kaminaria, 32 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 10: Troodos-Kaminaria, 32 km

28 mars 2017

Dagen började väldigt trevligt med ett besök uppe på Cyperns högsta topp Olympus, 1952 möh. Eller man tar sig inte helt till toppen då brittisk militär har en förläggning där. På vägen upp passerade vi Cyperns skidskola som ännu inte stängt för säsongen.

Vid kl. 10.30 fortsatte vi sedan vandringen längs E4:an genom tallskog, mestadels nedför på slingriga stigar till Kaledonia-Trail och ner till vattenfallet Kaledonia.

Det drog in allt fler och tyngre moln under dagen. Regnet lurade i luften, men som tur var höll regnandet bara i sig i 30 min.

Landskapet vi gått genom idag kan sammanfattas med berg och dalar. Kuperat och många svängar på stigen. Ett stycke innan Kaminaria fick vi se flera flockar med mufflonfår. Mufflonfåren har inga som helst problem med att ta sig upp och ned för dom branta bergssidorna.

När vi går in i vad som känns som den övergivna byn Kaminaria mötts vi efter ett tag av en man som först inte säger ett ljud. Han börjar prata med oss efter ett tag, det visar sig att han driver en liten minimarket. Han säger att vi kan tälta intill byns kyrka. Vi hinner inte mer än slå upp tältet förrän en äldre man kommer emot oss och försöker säga oss något. Inte lätt att förstå vad han menar då han enbart pratar grekiska, snart kommer även hans fru och stämmer in. Till slut förstår vi vad han menar, att vi inte bör ha tältet på den platsen då den översvämmas om det börjar regna. Han pekar ut en plats var vi kan sätta upp tältet istället, på hans veranda. Även om vi inte kunde förstå dessa människor ordagrant så gav dom ett väldigt vänligt intryck precis som alla vi mött här på ön har gjort. Gästvänliga och hjälpsamma.

 

Scroll to Top