Dag 12: Kapká-Tzioumalis, 38 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 12: Kapká-Tzioumalis, 38 km

30 mars 2017

Under natten började det regna och blixtar kunde ses på avstånd. På morgonen hade det dock klarnat upp. Foten jag stukade lite igår var lite besvärlig under natten och hade svällt upp något. När jag sen började gå kändes den nästan stelopererad. Några timmars gång senare blev den däremot mer samarbetsvillig och gjorde mindre ont.

Dagen började med en lång stigning upp till toppen av Tripylos, 1452 möh. Toppen ligger i ett skyddsområde för Cypriotisk ceder. En bit innan toppen fick vi se en mufflonhind med hennes kid.

Leden tog oss efter många kringilikrokar mestadels nedåt till Stavros. Dom senaste dagarna har vi passerat flera områden där den endemiska ”golden oak” växer, lite innan Stavros längs stigen ”Horteri” växer flera av dessa träd.

Vi stannade till i Stavros och åt på en litet café (med i jämförelsevis dyra priser). Stavros verkar också vara en av alla dessa platser som blomstrar under turistsäsong, men just nu var det väldigt folktomt.

Leden fortsatte sen ner för dalgången Agios Theodoros, en väldigt smal, grön och lummig dalgång. Stigen följde en bäck långt ner i dalgången och kortare partier var leden och bäcken samma sak. I änden av dalgången viker leden norrut igen. Vi följde skogsvägen och hade ett regnväder allt mer i hälarna. Vi slår upp tältet intill vägen och gör oss redo att möta skuren.

Scroll to Top