Dag 13: Tzioumalis-Drousia, 39 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 13: Tzioumalis-Drousia, 39 km

31 mars 2017

Gråheten i himlen från gårdagen hängde i sig till idag. Vi följde skogsvägar hela morgonen, först norrut och sedan runt berget Tremitha. När vi kommer till bilvägen för andra gången idag följer E4an den några kilometer innan den vek av mot den övergivna byn Besiktepe. Det var väldigt speciell stämning där med alla övergivna hus och regnet som hängde tungt i luften. Skurar kom och gick.

I Lysos tog vi skydd mot regnet på ett kafé som vi stannade på en längre stund, åt alldeles för mycket mat. Passade också på att proviantera lite.

Vädret klarnade upp efter lunchen lagom till vi gick vidare. Nu lämnade vi tallskogen bakom oss och mötte en ny typ av landskapsbild.

Vi lämnade Lysos på en gammal väg som ledde oss genom ett vackert landskap mot kullen Vouni och sedan vidare mot byn Goudi. Här avlöste citrusplantagen varandra.

Vi går sedan uppåt igen mot Drousia. När vi kommer på högre höjd kommer regnet allt närmre igen och vi kan höra åskknalla. Vi går på till Drousia och väl där hamnar vi mitt i åskskuren. Bestämmer oss därför för att ta en natt inomhus.

 

Scroll to Top