Dag 14: Drousia-spetsen av Akamas halvön, 35 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 14: Drousia-spetsen av Akamas halvön, 35 km

1 april 2017

Morgonen startar med en mycket god frukost. Den började serveras vid 8. Vid 8 brukar vi i vanliga fall ha gått i cirka en timma. Med andra ord blev det en senare start idag. Gårdagens regnande slutade nån gång under natten och ute var nu ett strålande väder.

Drousia ligger precis på gränsen till Akamas halvön. Vandringen från Drousia är mycket vacker. Vyer över öppna fält och havet. Vi går i huvudsak uppe på en ås längs slingriga grusvägar och stigar. Det är en fröjd för ögat. Havet, blomstrande fält etc. Vi kommer till ”Baths of Aphrodite” där vi äter lunch på en restaurang. Det går inte att missa att detta är ett populärt turistmål.

Leden går sen längs med kusten ut mot änden av halvön. I början högt ovanför havet med branta sluttningar mot det. Landskapet blir allt plattare ju längre ut mot spetsen vi kommer.
Även här är det väldigt vackert. Även getterna som går här och betar bland buskarna ser ut att stortrivas.

När vi är nästan helt ute på spetsen viken E4an av mot södra sidan av halvön.

Dagen var en höjdare.

Scroll to Top