Dag 15: Spetsen av Akamas halvön-vägen till Adonis Bath, 46 km

European Long Distance Path E4 Cypern
Dag 15: Spetsen av Akamas halvön-vägen till Adonis Bath, 46 km

2 april 2017

Tidig morgon. Börjar gå när det ännu är mörkt för att minska vattenåtgången. Sträckan mellan Baths of Afrodith och Lara är helt utan bebyggelse och tillgång till vatten är dålig. Vi följer en jeepväg till största del långa raksträckor som följer kusten. Kusten ser annorlunda ut på denna sida av Akamas halvön, här är det mer ett platt busklandskap. Tidiga morgontimmar ger vackra färger. Solen gick upp bakom bergen så missade soluppgången.

Vi hamnade mitt i nån form av jakt. Flertalet hundförare som alla hade runt 5 hundar var som sökte av landskapet. Osäkert på vad? Fågelägg?

Vi lämnar halvön bakom om oss går upp på högre höjd igen. Passerar flera bananplantage på vägen till Pegia. Går upp till ca 500 möh och får panorama över Pegia och pafos.

I Pegia stannar vi till och handlar innan vi fortsätter vandringen. Möter flera getter så snart vi lämnat stadskärnan och kommit till Pegias utkanter.

Eftermiddagens och kvällens vandring går på getternas stigar. Mina fötter börjar att vara trötta. Hittar en fin tältplats längs vägen till Baths of Adonis.

 

Scroll to Top