Karpaterna, Dag 75

Karpaterna

Dag 75: Vf. Bătrâna-Refugiul Zârna

16 september 2017

Natten blev inte fullt så kall som jag räknat med. Skönt. Att vi inte bara valt en bra, utan en sjujäkla bra, tältplats stod klart i morse när vi lämnade vår läplats och gick ut i vinden. Det blåste. Det blåste mycket och det blåste kallt. Första dagen som jag valde att börja gå med långkalsonger på under byxorna samt med jacka. Alla regnkläder låg och väntade då himlen hotade med regn. Det kom aldrig som tur var!

Vi gick på till Păpușabergens Grand finale, Roșu, 2469 möh innan vi började röra oss norrut till Fagarasbergen. Hela dagen har vi rört oss uppe på bergsryggarna.

Vackra vyer och mycket upp och ner. Vi stannade på ryggen och plockade våra kåsor fulla med lingon idag också. En trevlig paussysselsättning!

Vi knallade på till Refugiul Curmătura Brătilei. Sista kilometerna dit var härligt lättgångna. Även resten av vägen till Refugiul Zârna var lätt att vandra längs. Vi mötte en trevlig man som stannade i refugiet från Brasov. Han bjöd på kakor och bra information om resten av vägen längs Fagaras.

Scroll to Top