European Long Distance Path E4 Kreta,dag 13

Dag 12: Gerakari-Agios Ioannis, 36 km

Guideboken hade utlovat en tröttsam vandring utan markeringar. Till min stora glädje har någon målat ut röda markeringar hela sträckan sen guideboken skrevs! Så istället för en komplicerad dag blev den lättsam. Terrängen har varit lätt att gå i, leden har i huvudsak gått längs diverse vägar. Tyvärr har vissa sträckor varit längs asfaltsvägar. Men aldrig mer än nån kilometer åt gången som tur var.

Flera byar har vi passerat och även en stad, Spili. (Bounty blev överlycklig över att vi hittade en djuraffär där och att jag köpte massa gott till henne där). Att vandra genom byarnas smala gränder är en Jasminedoftupplevelse. Det är vanligt med färgsprakande blommor som klättrar längs fasaderna. Vackert.
Landskapet har ändrats ytterligare än gång. Man hinner aldrig bli uttråkad pga landskapet då det är väldigt föränderligt. Ingen dag har egentligen varit den andra lik. Landskapet här är väldigt fridfullt på något vis. Flera stora träd som skänkt skugga! Ofta har det enda jag hört tystnad eller fårens bjällror. Jag har mött flera trevliga människor i byarna som jag suttit och pratat med på olika kaféer. Måste erkänna att jag har lite svårt att låta bli att inte sätta mig i deras skuggade uteplatser och köpa något kallt att dricka.
Rulla till toppen