European Long Distance Path E4 Kreta,dag 14

Dag 14: Agios Ioannis-Argiroupoli, 20 km

Jag får ofta höra att jag har så mycket tid. Det har jag också. Speciellt när jag är ute på tur. Idag har jag lagt en del av den tiden på att tänka medan jag gick genom dom lugna landskapen. Tänkte dela med mig av dagens tankar som kom till mig när jag kollade ut över landskapet och tog in allt det vackra och fascinerades över hur många nyanser av grönt det faktiskt finns.
”Lev livet levande”. Är ett mantra jag gillar. Att man kan andas och att hjärtat slår är inte samma sak som att känna sig levande. Ett av mina life goals är att känna mig levande varenda minut. Ett högt uppsatt mål som inte innebär att jag tänker att jag ska vara överlycklig hela tiden. Att leva är också att känna. Men jag önskar harmoni. Ute på tur är det enkelt. Allt är enkelt när man vandrar eller överhuvudtaget befinner sig i naturen! Aldrig är det så enkelt att vara i nuet som då. För här spelar varken det förflutna eller framtiden någon roll.
Små enkla saker som vinden mot ansiktet, höra fåglars kvitter och känna doften av blommor får mig att känna mig levande men också lycklig. Tacksamhet är också något jag känner ofta när jag är ute och ofta tänker på. Allt jag har att vara tacksam över. Hemma reflekterar jag över det allt för sällan.
Att känna att jag befinner mig just på den plats jag vill vara får också mig att känna mig levande. Jag önskar ingen annan plats vare sig geografiskt eller i tanken. Jag trivs i mina tankar här som ofta är väldigt back to basic under mina turer.
På en vandring spelar celluliterna, kärlekshandtagen noll roll. Det enda som är viktigt är att kroppen tar en dit man önskar. Här är jag tacksam för att jag har den kropp jag har och att den tar mig till vackra platser. Att den är en stor och viktig del till att jag känner mig levande.
Sen slog en annan sak mig. Det är dags att försöka förmedla detta till ännu fler. Jag vill att fler ska få uppleva det jag upplever och tänkte därför att jag under min nästa vandring ska ta med alla som vill följa med! 🙂 om det lyckas vet jag inte men helt klart värt att prova! 🤗
Dagen har varit extremt lugn. Har pausat mer än vi gått. Hade bla ett fem timmar långt uppehåll i Argiroupoli. Kollade runt bland dom smala gränderna och fikade på kaféer med överpriser.
Rulla till toppen