Vita bandet dag 54

Vita bandet dag 54
Stjørdal, 0 km
Redan 7.30 var vi på plats utanför djursjukhuset i Stjørdal. Men det är svårt att tro att Vega är sjuk med tanke på hur pigg hon är. Vi satt nervöst och väntade utanför kliniken och väntade på att dom skulle öppna. Så snart dom gjorde det var vi först in genom dörren. Fick träffa en mycket trevlig veterinär! Blodprov, urinprov och ultraljud togs. Man konstaterade snabbt att det handlade om livmoderinflammation och att Vega behövde opereras. Hon fick tid till det kl. 10. Operationen beräknads ta ca 1 timme. Jag och pappa gick nervöst runt i Stjørdal centrum under tiden. Strax efter 11 gick vi tillbaka till djursjukhuset för att höra efter hur det gått. Hon hade inte blivit opererad än pga att det kommit in ett akutfall. Så den oroliga väntan fortsatte.
Lättnaden var enorm när veterinären sen ringde och berättade att operationen gått bra. Vid operationen för pyometra fann man en tumör mellan livmodern och vaginan. Även den är nu bortopererad.
Kl. 16 kunde vi äntligen åka hem med Vega. Fina fina Vega. När jag kom in till övervakningsrummet för att hämta henne viftade hon på svansen och försökte springa fram till mig trots att hon förstås hade ont och trött efter operationen. Hon gick själv ut till bilen. Vega är så jäkla tapper! Hon är min egna amason. 
 
När vi kom hem var Vega trött och öm, men hon verkade ändå må rätt så bra. Nu väntar två veckor med vila för Vega. Jag åker tillbaka till Helags och Peak och Bounty på fredag. Bounty och Peak får bästa tänkbara omvårdnad av personalen på Helags.

2 reaktioner på ”Vita bandet dag 54”

  1. Kristina Gustafsdotter

    Ååå, vilken resa. Stackars Vega, så stark och tapper. Hoppas hon kryar på sig.
    Vilkenotrolig resa ni gör. Så spännande att läsa och ser fram emot varje nytt blogginlägg.
    Massa krya krya.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen