Havspaddlarnas blå band, dag 7

Havspaddlarnas blå band, dag 7

Lerkil-Knarrskär, 40 km
Jag sover som en klubbad säl på nätterna efter paddlingen. Igår hade jag dock lite svårt att somna då det kändes som att jag låg på en båt som gungade i vågorna. Men när jag väl somnade så sov jag så gott. Fick sen starta dagen på bästa tänkbara sätt, valpmys med lilla Stella.
Sune skjutsade mig tillbaka till Lerkil och efter att ha packat kajaken gav jag mig iväg. Vinden var nordostlig och ca 6 m/s. Inte ett moln på himlen. En underbar dag med andra ord!
Jag trivs lite bättre i kajaken för varje dag som går. Eller jag börjar känna mer och mer ett med den för var dag som går vilket är väldigt skönt! Det är så härligt hur nära naturen man kommer i en kajak. Fåglar och sälar. Sen hur man flyter ihop med vattnet och följer dess rörelser (eller ibland arbetar mot dom..)
Jag paddlade ut från hamnen och tog sikte på Vinbärsholmen och paddlade sen på insidan av Bockön och Hamnaholmen och tog sen sikte mot Onsala Sandö och sen Backfiskarudden med alla dess enorma paraboler. Jag paddlade ner till mönster som jag rundade och vek av mer åt öster och tog sikte mot Hållsundsudde. Här blev det lite tyngre då jag fick vinden snett framifrån. Fortsatta rakt över till Näsbrokrok. Stannade och åt lunch i solen. Så jäkla härligt!
Paddlade mer eller mindre rakt söderut mot Utsö. Som ser ut att vara drömmen att tälta på. Och sen vidare mot Ringfors. När jag kommit över till Biskopshagen blåste det upp. Vinden kom till sist upp i 12 m/s i medel och vågorna blev allt större. Efter att ha rundat Skomakarnäsan så fick jag som skönt var vinden mer eller mindre rätt i ryggen så det gick rätt så snabbt att ta sig framåt. Men vågorna var lite obehagliga då vinden hade en riktning och vågorna en annan. Då och då kom lite större vågor som sköljde över kajaken. Men den är stabil. Väldigt stabil! Vid ön Knarrskär bestämde jag mig för att gå iland. Det blåste nu så mycket att det kändes bäst att ta det säkra före det osäkra.
Känns lyxigt att få en hel ö för sig själv. Ön är fin men utsikten åt ena håller är inte så vacker då den är mot Ringfors.. tur att det finns tre väderstreck till att titta åt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 kommentarer till “Havspaddlarnas blå band, dag 7”

 1. Hej !

  Ser nice ut! Vilket av Hilllebergs tält använder du? Har du någon packlista för blå bandet?

  Lyckat till!

  /Janne

  1. Hej!
   Jag använder Staika just nu 🙂 Har tyvärr inte satt ihop någon packlista. Men skulle kunna göra det någon inblåst dag!

  2. Raymond Bergmark

   Även jag är nyfiken på packlistan, hoppas dock att du slipper sitta inblåst!
   (Ber om ursäkt för eventuell dubbelpost, den första försvann).

  3. Som det ser ut kommer jag att ha tur med vädret kommande dagar. Jag håller tummarna för att det håller i sig!

  4. Raymond Bergmark

   Jag är också nyfiken på packlistan! Men hoppas att du slipper ifrån inblåsta dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *