Havspaddlarnas blå band, dag 54

Havspaddlarnas blå band, dag 54

Bjuröklubb-Hamnskäret, 53 km
Äntligen ser vädret och framför allt vinden ut att ha vänt! Morgonen var helt stilla. Vattnet lika så när jag tittade ut från tältet. Det enda som bröt vattenytan var en bäver som simmade förbi.
Glädjen över att det var mer lättpaddlat iom att jag slapp motvind gjorde att kroppen kändes starkare.
Det var så vackert att paddla över Bjuröfjärden när den låg så stilla. Det är något visst med färgskiftningarna på vattnet när det gör det. Fler nyanser framträder.
Jag paddlar på fram till Tjuvkistan längst ute på Näsudden, Skelleftehamn. Kände att jag behövde få tag i mer man iom att det mesta av det jag har blivit förstört av bensin. Fick lift av två män från hamnen in till affären. Så gött att vara på en affär igen. Länge sen sist. Fick anstränga mig för att inte överhandla. Sen gick jag tillbaka till kajaken och åt sånt som jag längtat länge efter.
Piggare paddlade jag sen vidare i medvind! Ca 4 m/s sydlig vind. Lycka!
Skärgården kring Skellefteå hinner nästan ta slut innan man kommit in i den. Men det var fint att paddla bland lite öar igen!
Paddlar över Hållfjärden och går sen direkt över till Romelsön. 15 km från land till land. Med precis rätt vindstyrka i ryggen var det som en dröm!
Paddlade till den lilla ön Lotsskäret och slog upp tältet på en brygga där. Lagade burritos som jag åt med tillbehör jag handlade idag. Kändes superlyxigt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rulla till toppen