Havspaddlarnas blå band, dag 61

Havspaddlarnas blå band, dag 61

Ristikari-Virtakari (Haparanda), 30 km
Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 1
Virtakari-Iso Porakka, 43 km
Vaknade superpepp i morse. Även om det är helt underbart att vara ute och att det är resan som är målet så är det ändå en skön känsla att ”komma i mål”. Med vad än man företar sig.
Jag hade vindarna på min sida så sista etappen av Havspaddlarnas blå band var enbart njutning. Jag hade en bra ljudbok i öronen och verkligen njöt av att ta mig framåt. Inte ljudlöst. Det är sällan ljudlöst när jag tar mig fram med paddel.
Jag paddlade på fram till trumman som är mellan Santa-Saari och Leiskeri och genom den. Fortsatte förbi Haparanda hamn och sen mellan Stora Vasti och Launin-Kari. Här började det att vara som en labyrint. Stundtals väldigt grunt med stora stenar som stack upp här och där. Resten av vägen var så. Eller inte så grunt kanske, men stenar gömde sig lite här och där.
Jag gick mellan Kuninkaan-Kari och Kraaseli sista biten fram till Riksröse 59 och blå bandets slutpunkt. Kändes riktigt bra att komma fram! 61 dagar tog det och 2376 km.
Stökade på för att få upp kajaken fram till och upp på stenen. Kan inte säga att det var jäkligt tungt! Därefter dansade jag en liten segerdans, tog lite bilder och åt lunch innan jag fortsatte in till Finland. Precis när jag ätit färdigt och hade packat samman allt drog tunga moln in.
Min första tanke var att paddla upp till Miukki för att paddla på Pirkkiös insida. Men det fick jag ge upp då det var alldeles för strömt. Istället paddlade jag till Hellälä och gick på Pukulmis insida för att sen runda halvön nere vid Talja. När jag passerade Talja började det först ösregna. Det övergick till en hagelskur. Hade stundtals ganska mycket sjö att paddla i. Jag paddlade förbi Kemi, gick på Ajos norra sida och ner mot Niemennokka. Även här fick jag en störtskur över mig. Den gick som tur var över så jag kunde slå upp tältet på en liten ö helt torrskodd. Känns väldigt bra att vara i Finland. Hoppas att Finland ska bli en lika fin upplevelse som Sverige varit!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 reaktion på ”Havspaddlarnas blå band, dag 61”

  1. Raymond Bergmark

    Stort grattis till avklarad första etapp! Strongt gjort, fortsätter att följa din paddling längs finska kusten!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen