Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 2

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 2
Iso Porakka-Laitakarinnokka, 47 km
Med tanke på gårdagens etapp så kändes kroppen förvånansvärt pigg i morse. Solen sken så jag kunde hänga dom kläder som blev blöta igår på tork. Det hann såklart inte bli helt torrt, men tillräckligt för att känna skillnad.
Hela dagen har jag paddlat i lätt motvind. På morgonen var vädret tom riktigt vackert. Men under förmiddagen drog det in allt fler och mörkare moln.
Som det enbart varit lätt motvind idag har jag kunnat gena rätt så bra. Eller om det blir nån större skillnad i slutänden vet jag inte, men tanken att men genar är värd lika mycket som att faktiskt göra det!
Så började med att ta sikte mot Vatunki. Paddlade på ditt med bra musik i lurarna som jag sjöng med till. Försökte mig även på en sittdans. Rör mig inte graciöst på dansgolv och kanske ännu värre i en kajak. Men humöret går upp!
Gick på Tiuranen och Saikkas sydsida innan jag tog sikte mot Vatungin Kalasatama. Just som jag kom dit ringde P4 Norrbotten för en kort intervju. Paddlade sen till Majava. Där gick jag iland för äta risotton som jag tillagde i morse. Just som jag svalde sista ryggen och började packa samman allt kom regnet. Först bara lite. Sen ökade intensiteten för varje minut kändes det som. Började att tappa lusten för dagen så gick iland i en liten hamn. Satta upp tältet. Men fick flytta på det efter en timme du det bildats en liten damm under tältet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scroll to Top