Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 3

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 3
Laitakarinnokka-Hiue, 5 km
Fyttiracken så det regnade igår. Fick gå ute och flytta på tältet då det efter några timmar med intensivt regnande var en sjö under tältet. Plask, plask sa det så fort jag rörde på mig. Hittade en torrare plats och kunde sova. Man sover bra när det smattrar mot tältduken. Vaknade utvilad. Regnandet hade då upphört. Jag började att göra mig iordning för att fortsätta. Kom så långt att jag skulle kliva ut från tältet då det började regna igen. Prognosen lovade att det skulle upphöra efter tre timmar så jag bestämde mig för att avvakta. Kändes inte värt att blöta ner allting.. kom iväg efter tre timmar i äkta gråväder och lätt motvind. Motvinden tilltog dock snart och efter bara 5 km fick jag ge upp. Paddlade till land. Frågade paret som bodde i närheten om det var ok om jag slog upp tältet för några timmar. Prognosen sa att vinden skulle mojna under eftermiddagen. Så blev det inte. Eller den lade sig något. Men istället drog det in tjock dimma. Så bestämde mig för att det fick bli en nära på paddelfri dag. Hoppas på bättre väder imorn!
Scroll to Top