Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 4

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 4
Hiue-Lintukari, 73 km
Dimman låg tät när jag klev ut från tältet och började att paddla. Det kändes som om jag fick skära mig fram genom den med paddeln. Jag såg bara 75 meter framför mig och upplevde det svårt att orientera mig. Fick sätta upp extremt korta delmål. Motivation var inte lätt att hålla uppe. Väderleksprognosen stämde inte. Den hade lovat mig sol och värme. Verkligheten gav tät dimma. Övervägde att leta mig till land. Kändes tröstlöst att fortsätta genom den. Motivationen att fortsätta framåt är mycket lättare att hålla uppe utan pms. Saknar mina hundar. Det var vackert i dimman. Men kändes också ödsligt. Allt var så tyst och stilla.
Det gick långsamt att ta sig framåt. Men så plötligt började dimman att lätta! Med den mitt sinne. Framme vid Välikari var den nästan helt skingrad! Resten av dagen blev mycket mer lättpaddlad! Så tacksam över att ha fått punkter att ta sikte mot.
Paddlade ut till Hailuoto, den stora ön, utanför Oulu. Gick iland i den lilla hamnen. Där finns ett litet café. Lyxade till det med en väldigt dyr pizza. Fortsatte sen till öns sydöstra spets. Det var inte bara enkelt att ta sig det. Eller i stort sett var det det. Men på två ställen ska man passera över extremt grunt vatten. Där var det bara att kliva ut från kajaken. På sjökortet hade jag sett ut en liten ö att tälta på. I verkligheten var det ingen ö utan en stor grushög. Hade inget annat val än att fortsätta till fastlandet. Även där fick jag skippa den plats jag först tänkt pga all sand. Kändes som ett skyddat område för fågel. Ville inte chansa så fortsatte ett stycke till. Hittade till sist en lämplig tältplats. Där trivdes både jag och miljoner myggor.
Har passerat 250milasträcket nu. 2544 km totalt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scroll to Top