Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 16

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 16
Herrainpäivät-Rihtniemennokka, 60 km
 Vaknade till en helt klar dag. Inte ett spår av dimman fanns kvar. Så idag var det lätt att se vart jag skulle. Så tog sikte på Loukkeennokka och paddlade mot udden i lätt motvind.
Motvind har jag haft hela dagen. Prognosen hade även lovat motvind. Men 3-5 m/s i medelvind. Verkligheten gav det dubbla. Så stundtals var det tungt att ta sig framåt. Men med ett paddeltag i tag så gick det bra. Tiden går fort i motvind då man inte kan tänka på annat än just det andra paddeltaget. En annan sak med motvind. Det blir få bilder. Dels pga att jag glömmer bort att ta och dels pga att det är svårt att ta fram kameran när det är för mycket motvind. Slutar jag paddla när det blåser för mycket tappar jag riktningen och vill inte gärna vridas så att jag får vågorna över mig från sidan.
Jag passerade ett kärnkraftverk idag. Men kände ingen skillnad på vattentemperaturen. Kanske för att jag var en bit ut från det. Tog dagens första och enda paus på ön Iso Susikari som ligger precis utanför verket. Där  på ön hörde jag får, men såg dom aldrig. Det var skönt att kunna följa en farled sen. Eller helt och hållet kan jag inte vara på den. Då riskerar jag att bli pååkt (kanske inte just idag då jag inte sett en båt). Men iaf hålla mig i närheten av den. Man spar rätt så mycket på att inte behöva lägga energi på orienteringen.
Trött i kroppen kom jag fram till Rihtniemennokka. Svårt att hitta tältplats. Slog upp tältet 75 meter bortanför en sommarstuga. Möttes av dom första otrevliga människorna för denna tur. Dom försökte jaga bort mig. Vi fick lite problem med kommunikationen iom att dom enbart pratade finska. Slutade med att dom gick och hämtade en granne som kunde svenska. Hon fick medla. Skogen jag tältar i tillhör inte paret. Men den är privatägd. Det här med allemansrätten måste dom ha missat. På frågan ”på vilket sätt blir erat liv sämre av att jag tältar här?” Fick jag inget svar. Men till sist gick dom med på att det var ok så länge jag gav mig iväg tidigt imorgon bitti.

DCIM100GOPROGOPR0873.JPG
DCIM100GOPROGOPR0874.JPG
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DCIM100GOPROG0140884.JPG
DCIM100GOPROG0140892.JPG
DCIM100GOPROG0140919.JPG
DCIM100GOPROG0150971.JPG
DCIM100GOPROG0150979.JPG
DCIM100GOPROG0151017.JPG

Hur lång ska turen bli? 

Rulla till toppen