Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 17

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 17
Rihtniemennokka,  0 km
Vinden tilltog under natten och blev västlig. Om detta var pga min eller parets dåliga karma vet jag inte. Men jag kunde hursomhelst inte paddla iväg i den sjögång och vind som var på morgonen. Jag låg och var nervös över att det arga paret skulle komma till tältet och skälla ännu mer på mig..
Men så blev det inte. Hela dagen fick en tvärvändning. Till det absolut bästa tänkbara scenariot. 
 
När jag kollade ut från tältet för att se om vinden mojnat såg jag en kvinna ute på piren. Tänkte att det är bäst att jag talar med henne så att jag inte gör fler upprörda. Det visade att det var hon som hade den lilla hamnen. Hon blev inte det minsta arg. Tvärtom. Hon talade dessutom god engelska så att vi kunde kommunicera.

Efter att vi pratat en stund så bjöd hon med mig hem till sig. Där fick jag mängder med mat. Vi satt och pratade och skrattade i flera timmar.

Medan jag satt där plingade det till i min telefon. Jag hade fått e-post från Maria. En kvinna som jag inte alls känner. Men jag mötte hennes pappa som hastigast igår när han var på väg ut med sin båt för att fiska. Hon skrev att hennes pappa hade berättat att vi mötts och att han och hennes mamma ville bjuda över mig till deras stuga. Blev hämtad med båt så åkte jag och Maria till deras stuga som dom har på en liten ö. Bastun värmdes upp, björkris bands åt mig och jag blev bjuden på mat.

Medan jag är där så kom Eija förbi. Det var hon som gav mig vatten igår och som Marias pappa skulle ut och fiska med. Hon bjöd hem mig till hennes stuga på kvällen. Så efter att Maria skjutsat mig till Rauma där jag visades den gamla delen av staden och togs till en mataffär så kom jag till Eija. Eija hade grillen igång och jag bjöds på ännu mer god mat. Bla nypotatis plockade idag! Även helt färska jordgubbar som var så sagolikt söta och goda. På kvällen värmdes bastun upp så fick jag dagens andra bastu! Sen får jag sova i hennes gäststuga. Tänk att en dag som börjades med en sån dålig känsla vändes till att bli en av dom bästa på länge. Det även fast jag inte paddlat en meter.

I

1 reaktion på ”Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 17”

  1. Raymond Bergmark

    Vilken vändning på dagen! Otroligt imponerande hur långt du har kommit och det är inte ens juli!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen