Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 18

Långfärdspaddlarnas blåvita band, dag 18
Rihtniemennokka-Munakari,  48 km
Drömmig start på dagen med trevligt sällskap och god frukost! Kunde tyvärr inte börja paddla förrän vid lunchtid då den hårda vinden höll i sig fram tills dess. Motvinden höll däremot i sig hela dagen. Prognos lovade 3-5 m/s. Verkligheten gav det dubbla.   Dom vimplar jag såg stod rätt ut från sina flaggstänger. Det var stundtals väldigt tungt att ta sig framåt. Första timmarna fick jag dessutom paddla i rätt så mycket sjö. Men som jag sagt tidigare. Ingen hade varvat mig innan jag stack ut att det farligaste skulle vara att stanna för kisspauser. Blev anfallen även idag av extremt aggressiva tärnor.
Jag började med att ta sikte mot Maa-Ihamo. Som sagt var det stundtals tungt och ibland undrade jag om jag ens tog mig framåt. Vinden gjorde så att det kändes som om jag stod still. Det var därför väldigt skönt när jag åter kom in i vacker skärgårdsmiljö och kunde paddla lite mer skyddat.
Landskapet här är mer klipplikt. Väldigt vackert! Till skillnad mot vad jag haft det på länge finns här dessutom många obebyggda öar vilket gör det lättare att hitta tältplats.
Jag upplever förresten att salthalten i vattnet har blivit mycket högre. Har åter börjat få saltrester på kroppen och kläder.
Medan jag väntade på att jag skulle kunna börja paddla idag så passade jag på att planera lite inför att Bounty kommer. Bokade en tid till henne hos veterinär så att hon kan förnya sina vacciner innan hon kommer till mig. Ett blodprov som ska visa på antikroppar mot rabies ska också tas iom att jag tänker att vi ska ta oss till några länder som inte är med i EU. Ser så mycket fram emot att hon ska komma och det långa paddeläventyret vi har framför oss!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100GOPROGOPR1050.JPG

Rulla till toppen