Cykel mot svarta havet dag 14

Cykel mot svarta havet dag 14

Växjö-Mossbrohult, 65 km
Karolina cyklade med oss till Vrankunge idag. Det var så jäkla fint med sällskap! Vi hade givande samtal hela vägen och jag fylldes med ännu mer positiv, härlig energi. 
När vi skulle cykla ut från Växjö hamnade vi på en liten skogsväg. Inte helt optimal för kajakcykling. Till en början galet skumpigt som sen gick över till att bli nysladdad och extremt tungcyklad då hjulen sjönk ner i gruset. Vi möttes av några tvärbranta backar. Där hade jag fått slita väldigt ont om det inte hade varnat för Karolina som bistod med att knuffa på! Det fanns flera fördelar med denna vägen med. Bla att hundarna kunde springa lösa och sen var det lätt att uppskatta asfalten när vägen anslöt till väg G 710. 
Morgonen var gråtrist. Men snart blev vädret bättre än utlovat och solen har värmt gott hela dagen. Det är så vackert med soliga höstdagar då alla trädens färger förstärks. 
Jag och Karolina cyklade som sagt var tillsammans till Vrankunge. Efter att ha lunchat tillsammans så åkte vi åt varsitt håll. Albin hade tipsade mig om att cykla in till Åsnen och äppelriket över Sirkön. Det var så vackert! Det var så sagolikt vackert. Det blev en omväg. Men det var det verkligen värt! 
Vi trampade på till Urshult. Därifrån följde vi en helt platt cykelväg. Även här kunde hundarna springa lösa. 
Häromdagen kontakta Marika mig. Marika har även hon en schnauzer och hon bjöd hem oss till henne. Asta var överförtjust i att få schnauzerleka och jag fick en väldigt trevlig kväll tillsammans med henne. God mat, fika och hundsnack. Det bästa från tre världar! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *