Cykel mot svarta havet dag 24

Cykel mot svarta havet dag 24

Swinoujscie-Wolgast, 45 km
Jag började dagen med hotellfrukost. Det kändes lyxigt och utbudet var rätt så stort även fast vi bodde på ett budgetboend. Jag sköt lite på dagens turstart pga regnet. Enligt prognosen skulle regnandet avta vid kl. 9. I äkta gråväder gav vi oss iväg. Redan från start kunde vi följa cykelvägar som vad avskiljda från biltrafik och så har vi haft det större delen av dagen! Så härligt 🙂  det blev en väldigt kort visit i Polen. Efter bara ett par cyklade kilometer så nådde vi gränsen till Tyskland! Det var förvånansvärt många människor som var ute och gick vädret till trots. Det flöt på bra tills Ahlbeck. Där spärrades cykelvägen av av grindar som ska hålla bilister från cykelbanorna.. dom håller även oss borta. Jag kunde inte ta mig förbi och fick vända för att leta reda på en annan väg. Det slutade med att jag hamnade på toppen av samhället.. sjukt slitsamt att ta sig dit även fast flertalet människor stannade för att knuffa på. Det är inget jag frågat efter men minst 10 människor har stannat och hjälpt till under dagen! Det gick inte ta sig vidare från toppen visade det sig, så fick åka ner och trixa mig genom en park istället. Sen fick jag problem vid ytterligare två grindar. Men där stannade människor till för att hjälpa oss igenom genom att lyfta och dra i kajaken. Så tacksam för all hjälp och vänlighet som människor vi möter visar! 
Det har regnat större delen av dagen. Allt från ett lätt duggregn till ett tungt ösregn. Det förvandlar alla lövtäckta cykelvägar till halkbanor.  Vi har varit en stor del av dagen längs skogsvägar, alltså längs oasfalterade vägar, så på många ställen har vi mest slirat omkring. Det är däremot härligt för hundarna. Det väger upp det faktum att det är oerhört tungtrampat längs dom!
I Wolfgang får vi bo i kajakklubbens lokaler i natt. Så skönt med tanke på vädret som är ute. Det ska enligt prognosen spöregna hela natten. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *